Kriminalvarden.se använder cookies för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt för dig.

Kriminalvården logotyp

Jobba hos oss

Att arbeta i Kriminalvården innebär att alltid tänka säkerhet först. Vi har ett uppdrag att göra samhället tryggare genom att se till att dömda avtjänar sina straff.

Vi utvecklar Kriminalvård tillsammans

Vi söker alltid nya kollegor som kan hjälpa oss fortsätta utveckla världens bästa kriminalvård. Kriminalvården är som ett samhälle i miniatyr, förutom kriminalvårdare behöver vi exempelvis sjukvårdspersonal, lärare och arbetsledare. Eller psykologer, drogterapeuter, kockar, lokalvårdare och administratörer. Det finns fler än 200 yrkesgrupper bland våra 11 000 medarbetare. Följ oss gärna på LinkedIn.

Lina Bergqvist, kriminalvårdare

Skillnad i vardagen

Lina, kriminalvårdare

"Jag upplever att jag kan göra skillnad i det vardagliga samtalet med klienterna, att känna av dem, höra hur de mår. Jag försöker påverka de intagna genom att vara en bra vårdare. Lyssna och få upp deras humör." 
Kriminalvårdare
Arben, kriminalvårdare

Litar på varandra

Arben, kriminalvårdare

"Den gemenskap jag upplever med mina kollegor vid Kriminalvården har jag aldrig varit med om tidigare. Här litar vi på varandra till hundra procent."
Kriminalvårdare
Mikaela, kriminalvårdsinspektör

Alla har en plats

Mikaela, kriminalvårdsinspektör

"På vår arbetsplats arbetar hundra personer. Det är roligt för här är alla någon. Vi känner varandra och jag har en relation till allihop." 
Kriminalvårdsinspektör
Anna Wallgård jobbar som sjuksköterska, kriminalvården

Vård på lika villkor

Anna, sjuksköterska

"Att arbeta som sjuksköterska har gett mig bättre förståelse för alla människors lika värde. Alla ska få vård på lika villkor och hos Kriminalvården får jag verkligen praktisera det. Här måste du lägga ifrån dig alla egna tankar och värderingar för att kunna göra ett vettigt jobb."
Sjuksköterska
Dan, fängelsepastor

En chans att fundera

Dan Westin, fängelsepastor

"Du är inte en annan människa för att du sitter inne. Alla funderar över livet, men här kan fler ta chansen att fundera över vem man är. Vi bygger upp deras självkänsla, människovärde - visa att de är värdefulla."
Andlig vård