På Kriminalvårdens webbplats används cookies. De behövs för att webbplatsen ska fungera på bästa möjliga sätt och kommer att sparas på din dator. 

Kriminalvården logotyp

Jobba hos oss

Att arbeta i Kriminalvården innebär att alltid tänka säkerhet först. Vi har ett uppdrag att göra samhället tryggare genom att se till att dömda avtjänar sina straff.

Lina Bergqvist, kriminalvårdare

Skillnad i vardagen

Lina, kriminalvårdare

"Jag upplever att jag kan göra skillnad i det vardagliga samtalet med klienterna, att känna av dem, höra hur de mår. Jag försöker påverka de intagna genom att vara en bra vårdare. Lyssna och få upp deras humör." 
Kriminalvårdare
Gabriella Boijsen

En ökad förståelse

Gabriella, frivårdsinspektör

"Jag har ett jobb jag kan stå för och jag känner att jag gör nytta. Det känns bra att arbeta för förändringar både på ett individuellt och strukturellt plan. Det blir ringar på vattnet."
Frivårdsinspektör
Aren Gharibashvily

Möjlighet att växa

Aren, regional IT-samordnare

"Det finns stora karriärmöjligheter hos Kriminalvården om du har viljan och visar framfötterna. Själv har jag växt in i den här rollen. Jag trodde inte att jag skulle vara regional IT-samordnare när jag började som kriminalvårdare. "
Kriminalvårdare
Stefan Eriksson kriminalvårdschef Hällby

Representerar staten

Stefan, kriminalvårdschef

"Att möta människor, intagna och personal, ger mig en chans att vara en god representant för staten. Vi är statstjänstemän och demokratins yttersta utpost, vi verkställer demokratiska beslut och det ligger ett stort ansvar i att ta de besluten." 
Kriminalvårdschef
Anna Wallgård jobbar som sjuksköterska, kriminalvården

Vård på lika villkor

Anna, sjuksköterska

"Att arbeta som sjuksköterska har gett mig bättre förståelse för alla människors lika värde. Alla ska få vård på lika villkor och hos Kriminalvården får jag verkligen praktisera det. Här måste du lägga ifrån dig alla egna tankar och värderingar för att kunna göra ett vettigt jobb."
Sjuksköterska
Gustav Tallving gruppchef vid utvecklingsenheten

I framkant

Gustav, gruppchef forskning och utveckling

"Vi ligger i framkant i världen med att utveckla påföljder och interventioner. Vill man vara med och leda den utvecklingen ska man arbeta i Kriminalvården."
Forskning

 

Vi utvecklar Kriminalvård tillsammans

Vi söker alltid nya kollegor som kan hjälpa oss fortsätta utveckla världens bästa kriminalvård. Kriminalvården är som ett samhälle i miniatyr, förutom kriminalvårdare behöver vi exempelvis sjukvårdspersonal, lärare och arbetsledare. Eller psykologer, drogterapeuter, kockar, lokalvårdare och administratörer. Det finns fler än 200 yrkesgrupper bland våra 11 000 medarbetare. 

Max Ågren har en filosofiklubb på anstalten Hällby

Han startade filosofiklubb

Kriminalvårdaren Max Ågren tog initiativet till en filosofisk klubb på anstalten Hällby. Intresserade intagna deltar frivilligt på helgerna för att diskutera filosofiska frågor.

Med en existentiell nerv
Produktionsledare Michael Henningsohn vid en ko på anstalten Rödjan

Prisad produktionsledare

Produktionsledare Michael Henningsohn fick 2012 tillsammans med 41 andra mjölkbönder ta emot medalj ur kungens hand. Under närmare ett kvarts sekel har produktionsledare Michael Henningsohn levererat prickfri mjölk.­

Kriminalvård med en frisk doft av gödsel