Kriminalvarden.se använder cookies för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt för dig.

Fakturering och e-handel

Här hittar du information om fakturering och e-handel. Kriminalvården har successivt gått över till e-fakturor för att effektivisera hanteringen av leverantörsfakturor. Observera att en faktura via mejl eller PDF inte är en e-faktura i detta sammanhang.

E-faktura

Kriminalvården har gått över till e-fakturor för att effektivisera hanteringen av leverantörsfakturor. Vi är övertygade om att e-fakturering ger en snabbare och effektivare hantering som gynnar både er, oss och miljön. Observera att en faktura via e-post eller PDF inte är en e-faktura i detta sammanhang. Vi har inte möjlighet att ta emot fakturor via e-post. 

Standarden för e-fakturor i Sverige, Svefaktura, är det format som Kriminalvården arbetar med.

Oavsett vilka förutsättningar eller storlek ni har på ert bolag så finns det enkla metoder och tjänster för att komma igång med e-fakturering, antingen genom att ni själva har denna funktion i ert ekonomisystem, genom anslutning till e-faktura eller via vår kostnadsfria fakturaportal som Kriminalvården tillhandahåller.

För att övergå till e-faktura, eller om ni har frågor om e-fakturering så skicka e-post till: systemforvaltning.ekonomi@kriminalvarden.se.

Pappersfaktura

Kriminalvården har en gemensam fakturaadress för hela myndigheten. Pappersfakturor skickas för inskanning till adressen:


Kriminalvården

Box 50769

20271 MALMÖ

Information på fakturan

En faktura till Kriminalvården ska alltid innehålla ett ordernummer eller en beställarreferens. Detta är uppgifter som du ska ha fått av oss.

Kriminalvårdens ordernummer börjar alltid på 31 och består av åtta siffror. Använd detta som referens i första hand. Saknar du uppgift om ordernumret anger du den beställarreferensen som du fått . Denna börjar alltid med ett antal siffror följt av en bokstavskombination, exempelvis: 123456emgohk01.

Fakturorna måste även innehålla följande uppgifter från dig som leverantör:

  • Namn, adress samt egen referens
  • Momsregistrering- samt organisationsnummer (F-skattesedel)
  • Fakturanummer
  • Fakturabelopp
  • Fakturadatum
  • Förfallodatum
  • Totalt momsbelopp samt momssars
  • Bank-/plusgiro
  • Vara och mängd eller tjänst, beskrivning samt dess omfattning

 

Eventuella bilagor samt specifikationer ska skickas med fakturan och vid kreditfakturering så ska hänvisning till debetfakturan ingå.

Betalningsvillkor

Betalningsvillkor för Kriminalvården är 30 dagar.

Vid frågor kontakta: ksc@kriminalvarden.se