Kriminalvården

Kriminalvarden.se använder cookies för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt för dig. Läs mer om cookies och hur vi skyddar dina personuppgifter.

Utsikt – appen för klienter i frivården

Kriminalvården har utvecklat en app som ska underlätta för dem som har kontakt med frivården. Utsikt, som appen heter, ska fungera som stöd för klienterna både inför och efter besök hos frivården.

 

Utsikt innehåller en kalender, en dagbok, en funktion för målsättningar och verktyg för att hantera tankar, känslor och problemsituationer. Den innehåller också ett antal förprogrammerade telefonnummer, till exempel Kriminalvården, Vårdguiden och Självmordslinjen.

Målsättningen med Utsikt är att:

  • ge ökad närvaro på möten med hjälp av   en kalender med påminnelsefunktion.
  • komplettera och förstärka behandlingsprogrammen med hjälp av övningar som syftar till att minska risken för återfall i brott.

 

Utsikt ska kunna användas av alla frivårdsklienter oavsett om de går ett behandlingsprogram eller inte. Appen bygger på frivillighet och ska ses som ett hjälpmedel och ska inte fungera som kontroll eller övervakning.

Under våren 2018 pågick en pilot av appen Utsikt i frivården Norrköping. Lanseringen till samtliga frivårdskontor i Sverige är planerad till hösten 2018.

Frågor?

Kontakta Jerry Simonsson, Produktägare
Tfn: 011- 49 63 756
E-post: jerry.simonsson@kriminalvarden.se

Nyheter om Utsikt