Kriminalvården logotyp

360-filmer från anstalter och häkten

Med våra 360-filmer kan du komma på besök i Kriminalvårdens låsta rum och få en bild av hur det ser ut på till exempel ett häkte, en anstalt, en promenadgård, ett besöksrum eller en verkstad.

Hur ser en vanlig dag på jobbet ut? Vad innebär det att jobba inom olika yrken inom Kriminalvården? I filmerna får du möta några av våra medarbetare som berättar om sitt arbete och visar hur deras arbetsplats ser ut.

Så här tittar du på filmerna

360-filmerna kan ses i mobil, läsplatta eller dator. Du väljer vad du vill se i filmen genom att använda fingret eller muspekaren och dra i bilden. Bilden går att dra ett helt varv, 360 grader. Det går även att röra mobilen för att se olika delar av rummet. Bäst upplevelse får du genom att titta genom ett par VR-glasögon. Du använder då en mobil som du stoppar in i ett par VR-glasögon.

360-film: Säkerhetsfängelse och inskrivning

Här får du se hur en inskrivning går till. Du får också följa med till en säkerhetsavdelning på en anstalt.

Transkribering av 360-filmen (pdf).

360-film: Verkstad på anstalt

Här får du följa med in på en verkstad på en anstalt där man bland annat tillverkar stekhällar. 

Transkribering av 360-filmen (pdf).

360-film: Besök en kvinnoanstalt

Här får du se kvinnornas avdelning på anstalten och hur det ser ut i verkstaden där de kvinnliga klienterna arbetar.

Transkribering av 360-filmen (pdf).

360-film: Rum i avskildhet och utemiljö

Här får du se anstaltens bostadsrum för de klienter som behöver extra bevakning eller inte sköter sig på en vanlig avdelning. Du får även se promenadgården och höra vad klienterna kan göra där.

Transkribering av 360-filmen (pdf).

360-film: Promenadgård och häktesrum

Här får du se hur det ser ut i ett bostadsrum på häktet och en promenadgård för klienter som inte får eller vill ha kontakt med andra klienter.

Transkribering av 360-filmen (pdf).

360-film: Besöksrum och inpassering

Här får du se hur det går till att besöka en klient på häkte eller anstalt. Du får se hur det ser ut i inpasseringen och du får titta in i ett besöksrum som är anpassat för barnbesök.

Transkribering av 360-filmen (pdf).