Kriminalvården logotyp

Gör ett virtuellt besök

En virtuell rundvandring ger dig möjlighet att själv se dig omkring i våra lokaler. Här kan du titta in på en avdelning i ett fängelse och i ett häkte.

Våra virtuella rundvandringar fungerar både för dig som surfar i mobil, en surfplatta eller på en dator. Om du använder en mobil eller surfplatta kan du se dig omkring genom att dra med fingret i bilden. Använder du dator ser du dig omkring genom använda muspekaren för att dra runt bilden.

Klicka på informationsknappen (i) för att få mer information. Klicka på ringarna på golvet för att ta dig vidare eller använd menyn längst ned för att gå mellan olika rum.

Avdelning på häkte

Här kan du se hur det ser ut på ett häkte. Den här avdelningen är helt ny och vid fototillfället hade ingen ännu använt rummen. Den som är häktad är endast misstänkt för ett brott och är alltså oskyldig fram till fällande dom. Vid omfattande utredningar kan en misstänkt person sitta häktad i flera månader.

 

Avdelning i fängelse

Här kan du se hur det ser ut på i ett fängelse. Den här avdelningen är helt ny och var inte helt färdigställd vid fototillfället. Avdelningen finns på ett fängelse i säkerhetsklass 3, vilket är den lägsta säkerhetsklassen.