Kriminalvården

Kriminalvarden.se använder cookies för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt för dig. Läs mer om cookies och hur vi skyddar dina personuppgifter.

Kriminalvården logotyp
Kriminalvården logotyp

Frivården Sollentuna

Frivården Sollentuna tillhör Stockholm läns upptagningsområde. 

Kontakt och hitta hit


Besöksadress

Tingsvägen 9

19161 Sollentuna

postadress

Box 213

191 23 Sollentuna

Leveransadress

Tingsvägen 9

191 61 Sollentuna

Jour samhällstjänst

0708-59 39 49

telefon och fax

Tel. 077-228 08 00

Fax 08-559 378 30

GPS

Lat 59,4269

Lon 17,9486


VÄGBESKRIVNING

Med bil: Kör E4 norrut från Stockholm mot Uppsala. Tag avfart 262 och håll till höger in på Turebergsleden. Tag avfart i rondellen mot Tingsvägen/rättscentrum. Följ vägen till Tingsvägen 9.

Med pendeltåg: Pendeltåg norrut från Stockholm central mot Märsta. Avstigning i Sollentuna centrum. Häktet är beläget bredvid pendeltågstationen på vänster sida i tågets färdriktning.

Skicka e-post till frivårdskontoret

Jag har läst och godkänner vilkoren för personuppgifter i länken nedan

Verksamhet


Övervakningsnämnd

Verksamhetsområdet Stockholms län har två övervakningsnämnder. En på frivården Sollentuna och en på frivården Södertörn. 

Utrustat med videokonferens

Nej

Organisation och funktion

Stockholm Frivård är indelat i två verksamhetsområden. Stockholm stad och Stockholms län. Sedan många år har frivården i Stockholm lagt stor vikt vid samarbete och samverkan med andra huvudmän. Redan i början av 1990-talet startade samarbete mellan Kriminalvården, Arbetsförmedlingen och Stockholm Stad i Krami. Ett integrerat team för opiatberoende kriminalvårdsklienter (ITOK) startade hösten 2007 och är ett samarbete mellan Frivården och Beroendecentrum Stockholm. Mellan Frivård och rättspsykiatri och beroendepsykiatri (RPÖV) har samarbete funnits sedan 2006.

Under första kvartalet 2013 är Beroendecentrums mottagning, Fridhemsmottagningen, samlokaliserad i Frivårdens lokaler på Fridhemsplan. Därigen utvecklar vi vårt arbete för klienter aktuella för våld i nära relation eller sexualbrott som samtidigt har en beroendeproblematik.

Verksamhetsställe Frivården Sollentuna handlägger klienter som har skyddstillsyn eller villkorlig frigivning, vidare handläggs även samhällstjänst. Dessutom görs personutredningar för klienter som tillhör verksamhetsstället.

Studiebesök

Om ni är intresserade av att komma på studiebesök till oss, vänligen skicka ett mail med intresseanmälan till studiebesok.ksc@kriminalvarden.se och skriv Frivården Sollentuna i ämnesfältet.