Kriminalvården

Kriminalvarden.se använder cookies för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt för dig. Läs mer om cookies och hur vi skyddar dina personuppgifter.

Kriminalvården logotyp
Kriminalvården logotyp

Frivården Växjö

Frivården Växjös upptagningsområde är kommunerna Alvesta, Lessebo, Ljungby, Markaryd, Tingsryd, Uppvidinge, Växjö och Älmhult.

Kontakt och hitta hit


Besöksadress

Krukmakaregatan 4

352 32 Växjö

postadress

Box 176

351 04 Växjö

Leveransadress

Krukmakaregatan 4

352 32 Växjö

telefon och fax

Tel. 077-228 08 00

Fax 0470-73 63 64

GPS

Lat 56,8781

Lon 14,7976


VÄGBESKRIVNING

Med bil: Förvaltningshuset (med polis, åklagare och kriminalvård) ligger vid Oxtorget i Växjö. Parkeringsmöjligheter finns på Oxtorget.

Med tåg/buss: Från Växjö resecentrum är det cirka tio minuters gångavstånd i västlig riktning till frivården Växjö, ingång Krukmakaregatan 4.

Skicka e-post till frivårdskontoret

Jag har läst och godkänner vilkoren för personuppgifter i länken nedan

Verksamhet


Övervakningsnämnd

Närmaste övervakningsnämnd är övervakningsnämnden i Kalmar.

Utrustat med videokonferens

Ja, via häktet Växjö.

Organisation och funktion

Frivården Växjö har sedan 2001 sina lokaler i förvaltningshuset, där häkte, polismyndighet och åklagarkammare finns.

Frivården Växjö ingår i verksamhetsområdet Frivården Småland tillsammans med Frivården i Kalmar och Frivården i Jönköping. Gemensam Kriminalvårdschef är placerad i Växjö.

Frivårdens arbetsuppgifter består av att verkställa påföljder ute i samhället. Handläggarna ska genom tillsyn och stöd verka för att den dömde inte återfaller i brott, och för personens anpassning i samhället.

Frivården Växjö gör tillsammans ca 450 personutredningar om året till domstolarna. Det görs på begäran då det kan bli aktuellt med en frivårdspåföljd. Man genomför också behandlingsprogram som ett led i att minska återfall i brott. Det finns både individuellt- och gruppbaserade program.