Kriminalvården

Kriminalvarden.se använder cookies för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt för dig.

Kriminalvården logotyp

Häktet Kronoberg

Häktet Kronoberg är ett av Kriminalvårdens säkerhetshäkten och är även ett hovrättshäkte. Häktet ligger i Polishuset på Kungsholmen i Stockholm och har 301 ordinarie platser.

Kontakt och hitta hit


Besöksadress

Bergsgatan 52

112 31 Stockholm

postadress till intagna

Den intagnes namn

Box 12106

102 23 Stockholm

Postadress

Häktet Kronoberg

Box 12149

102 24 STOCKHOLM

telefon och fax

Tel. 08-559 385 00

Fax 08-559 385 50

GPS

Lat 59,3307

Lon 18,0389


VÄGBESKRIVNING

Med bil: Bergsgatan 52, häktet är beläget jämte polishuset.

Tåg/buss/tunnelbana: Från centralstationen tar det ca 10 minuter att gå till häktet. Tunnelbana från centralstation, ta tunnelbanan mot Akalla och Hjulsta, gärna första vagnen i färdriktningen, åk en station till Rådhuset och tag närmaste utgång mot Bergsgatan. Häktet ligger ca 100 meter från utgången. Flertalet bussar kör i närheten av häktet t.ex. linje 1,3,40 mm För preciserad vägbeskrivning hänvisas www.sl.se

Skicka e-post till anstalten

Du kan inte skicka meddelande till en intagen här. Se instruktioner för att skicka brev

Besök och bokning


Besök

Besök hanteras genom att de intagna själva tillskriver den de önskar få kontakt med (besök och/eller telefon) vilken sedan skickar blanketten underskriven till häktet. Vid positivt beslut tillsänds den besökande information om hur besök går till, tider för dessa samt telefontider för besöksbokning.

Inlämning av tillhörigheter

Måndag – fredag 08.00-11.00 och 13.00–16.30. Helger och röda dagar är det stängt för inlämning, förutom i samband med besök och ska i normalfallet ha föregåtts med att den intagna hemställt om vad denne önskar få inlämnat. Pengar samt en uppsättning kläder inför rättgång kan ske utan föregående hemställan. Häktet tar inte emot digitala lagringsmedier, tobak, blommor, mat eller dryck.

Studiebesök

Om ni är intresserade av att komma på studiebesök till oss, vänligen skicka ett mail med intresseanmälan till studiebesok.ksc@kriminalvarden.se och skriv Häktet Kronoberg i ämnesfältet. Observera att vi hanterar grupper om maximalt 10 personer.

Verksamhet


Detta gör häktade på dagarna

Intagna erbjuds att duscha, promenera, träna, läsa tidning, lyssna på radio och titta på kabel-TV. Möjlighet till cellarbete finns samt sköta städ och tvätt. Den intagne har utöver kriminalvårdare möjlighet att träffa präst, Röda Korset, sjuksköterska, läkare, uppsökare, psykolog och bibliotekarie.

På samtliga avdelningar, även restriktionsavdelningarna, finns möjlighet till motion och kontakt med Nämnden för andlig vård samt möjlighet till Krimyoga.

I en normalcell finns säng, bord, sittplats, hylla, kabel TV och radio.

Generell information om verksamheten på häkten

Om häktet


Häktet tar emot intagna från hela landet och skriver årligen in 8.000-10.000 personer. Kategorierna är bland andra gripna, anhållna, häktade och lagen om omhändertagande av berusade (LOB).

Organisation och funktion

När häktet Kronoberg är i full drift är det en arbetsplats för cirka 240 årsarbetskrafter inkl en Regional Transport Stockholm (RTS). Under renoveringen har Kronoberg ett mindre antal platser och färre personal. Ledningsgruppen består idag av en kriminalvårdschef och åtta kriminalvårdsinspektörer.

Häktet har för närvarande ett antal olika avdelningar såsom arrest/inskrivning, restriktionsavdelningar och normalavdelningar. När häktet åter är i full drift kommer även en gemensamhetsavdelning för män resp. kvinnor, ungdomsavdelning samt en avdelning för intagna med speciella omvårdnadsbehov finnas.

Kort historik om häktet

Häktet togs i bruk 1975 och genomgår för närvarande omfattande ROT-renoveringar, som planeras vara klara under 2016. Utöver ROT-renoveringar kommer även lokalerna i möjligaste mån anpassas till aktuell lagstiftning.

Utrustat med videokonferens

Ja

Häktet Kronoberg.