Kriminalvården

Kriminalvarden.se använder cookies för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt för dig. Läs mer om cookies och hur vi skyddar dina personuppgifter.

Kriminalvården logotyp

Häktet Luleå

Häktet Luleå tar emot häktade både med och utan restriktioner. Häktet ligger nära Universitetet och finns i samma hus som ungdomsanstalten. Häktet har 30 platser.

Kontakt och hitta hit


Besöksadress

Kårhusvägen 10

977 56 Luleå

postadress till intagna

Kriminalvården Intagens namn

Kårhusvägen 10

977 56 Luleå

Leveransadress

Kårhusvägen 10

977 56 Luleå

Postadress

Häktet i Luleå

Kårhusvägen 10

977 56 Luleå

telefon och fax

Tel. 0920-21 41 00

Fax 0920-21 41 58

GPS

Lat 65,6215

Lon 22,1326


VÄGBESKRIVNING

Buss från centrala stan till universitetsområdet. Därifrån är det en kort promenad till anstalts- och häktesanläggningen på Porsön.

Skicka e-post till anstalten

Du kan inte skicka meddelande till en intagen här. Se instruktioner för att skicka brev

Jag har läst och godkänner vilkoren för personuppgifter i länken nedan

Besök och bokning


Besökstider

Obevakade besök
Måndag - söndag 14:30 - 15:30

Besöksbokning

Telefon: 011–496 36 50

Boka obevakade besök

All besöksbokning för obevakade besök görs via Kriminalvårdens Servicecenter på 011–496 36 50. Besök kan bokas innevarande vecka. Varje onsdag släpps även veckan därpå. Besöksbokningen är öppen helgfria måndagar, onsdagar och fredagar 08.00-16.00 samt helgfria tisdagar och torsdagar 08.00-18.00.

Boka bevakade besök

Bevakade besök bokas av den besökande på telefon 0920-21 41 60 (centralvakten) på vardagar kl. 18-22 och hela helgerna. Alla besökare ska kunna visa giltig legitimation (ID, pass).  Legitimation ska visas redan vid inpasseringsgrinden.

Övrig information

Besökare får gärna lämna pengar till den intagna (gärna i mindre valörer) och mottar vid inlämning ett kvitto på beloppet. Pengar kan också sättas in på Kriminalvårdens bankgirokonto 5185-7811 och märkas då tydligt med klientens namn och personnummer. Dessutom får den intagna ta emot tidningar och böcker. Allt annat som den intagna önskar ta emot ska det finnas ett beslut på innan det får lämnas in till den intagna.

Verksamhet


Detta gör de häktade på dagarna

Intagna utan restriktioner erbjuds promenad på stor gemensam gård på förmiddagen. På eftermiddagar är det verksamhet på gemensamhetsavdelningen i form av sysselsättning.

Här sker också viss gruppverksamhet på andra tider. För intagna med restriktioner finns viss möjlighet till enskild vistelse med personal. Motionsrum finns på avdelningen.

Generell information om verksamheten på häkten

Om häktet


Organisation och funktion

Häktet är den del av verksamhetsområdet Norrbotten. Verksamhetsområdet Norrbotten har i Luleå, förutom häktet, ett frivårdskontor inne i centrum och en anstalt för ungdomar i samma byggnad som häktet. Häktet tar emot män och kvinnor, häktade både med och utan restriktioner. Upptagningsområde är Norrbottens län.

På häktet Luleå finns en kriminalvårdsinspektör som ansvarar under Kriminalvårdschefen för verksamheten. I verksamheten arbetar dessutom kriminalvårdare, vakthavande befäl, administratörer, uppsökare samt klienthandläggare.

Resurser i form av säkerhetssamordnare, personalassistent, psykolog och sjuksköterska delas med övrig verksamhet inom verksamhetsområdet.

Utrustat med videokonferens

Ja