Kriminalvården

Kriminalvården logotyp

Häktet Växjö

Häktet Växjö tar emot både häktade med och utan restriktioner och ligger i förvaltningshuset som också rymmer frivård, polis och åklagarkammare. Häktet har 26 platser.

Kontakt och hitta hit


Besöksadress

Sandgärdsgatan 31

352 32 Växjö

postadress till intagna

Kriminalvården Intagens namn

Box 176

351 04 Växjö

Leveransadress

Krukmakargatan 1

352 32 Växjö

Postadress

Häktet Växjö

Box 176

351 04 Växjö

telefon och fax

Tel 0470-73 63 00

Fax 0470-73 63 91

GPS

Lat 56,8782

Lon 14,7986


VÄGBESKRIVNING

Med bil: Sandgärdsgatan 31. Möjlighet till parkering finns på Oxtorget mittemot förvaltningshuset.

Med tåg/buss: Till resecentrum och därefter ca 10 minuters promenad i västlig riktning.

Skicka e-post till häktet

Du kan inte skicka meddelande till en intagen här. Se instruktioner för att skicka brev

Jag har läst och godkänner vilkoren för personuppgifter i länken nedan
Ett fel inträffade när CAPTCHA-bilden skulle hämtas

Besök och bokning


Besökstider

Obevakade besök
Tisdag - torsdag, lördag - söndag 14:15 - 16:00
Bevakade besök
Tisdag, torsdag 14:15 - 16:00

Besöksbokning

Telefon: 0470-73 63 80
Måndag - fredag 17:30 - 18:30

Det går endast att boka ett besök åt gången. Bokning ska ske senast dagen innan önskat besök.

Mottagande av gods

Det finns möjlighet att lämna in tillhörigheter till en intagen. En förutsättning för att vi ska ta emot tillhörigheterna är att den intagne har en sedan tidigare godkänd anhållan på vad som ska lämnas in.

Övrigt

Bankgiro finns att tillgå, BG 777-1017. Vid insättning märk med namn och personnummer på den intagne. 

Verksamhet


Detta gör de häktade på dagarna

Varje dag serveras frukosten strax efter kl 8.00. Därefter är det olika schemalagda aktiviteter beroende på avdelningstillhörighet och veckodag. Lunchen serveras ca 11.00. Mellan kl. 12.00-13.00 finns det möjlighet till sammansittning på gemensamhetsavdelningarna och när klockan är 13.00 så sätter de olika schemalagda aktiviteterna igång igen. Strax efter kl 16.00 serveras dagens sista varma måltid. Oavsett om klienterna har bevakade eller obevakade besök så sker dessa tis-, ons- och fredagar mellan kl 14.15—16.00, däremot finns det endast möjlighet till obevakade besök på helgerna under samma tidsintervall. Klienterna har möjlighet att ringa via INTIK systemet fram till kl.20.00. Varje kväll serveras kvällsfika.

Verkstad

Verkstaden är öppen varje vardag och klienterna arbetar avdelningsvis två timmar per dag med olika monteringsarbeten. Även arbete i bostadsrummet är möjligt om säkerhetsbedömningen tillåter.

Samtal

På häktet Växjö finns uppsökande verksamhet där klienterna har möjlighet till kontakt och samtal kring eventuell problematik med droger.

Häktet besöks av Röda Korset och representanter från NAV - Nämnden för Andlig Vård - som erbjuder samtal med häktade enskilt eller i grupp.

Sjukvård

Häktets sjuksköterska finns på plats fyra timmar varje vardag. Det finns också en konsultläkare som kommer till häktet två timmar per vecka.

Kiosk och bibliotek

Tre gånger i veckan har klienterna möjlighet att handla allt ifrån godis till vissa hygienartiklar. De har också möjlighet att via personal få bank -och postärenden ombesörjda. Klienterna har tillgång till en bokvagn och varannan vecka kommer en bibliotekarie som byter böcker och tar upp nya beställningar.

Tvätt

Häktets tvätt sköts av en klient som ett förtroendeuppdrag, likaså städningen av korridorsytorna sköts som ett förtroendeuppdrag.

Generell information om verksamheten på häkten

Om häktet


Utrustat med videokonferens

Ja

Kort historik om häktet

Häktet som är byggt i två plan och ligger i förvaltningshuset som också rymmer frivård, polis och åklagarkammare. I nuvarande lokaler har häktet funnits sedan 2001, då det nya förvaltningshuset stod klart.

Organisation och funktion

Häktets upptagningsområde är i första hand Kronobergs län och inom området betjänas Växjö Tingsätt.

Häktet är uppdelat på fyra avdelningar. Två gemensamhetsavdelningar och två restriktionsavdelningar. Dessutom finns verkstad, programrum, gemensamhetsgym och gemensamhetsrastgården samt gym- och rastutrymmen för klienter med restriktioner.