Kriminalvården

Kriminalvarden.se använder cookies för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt för dig. Läs mer om cookies och hur vi skyddar dina personuppgifter.

Kriminalvården logotyp

Jobba hos oss

Kriminalvården är en del av rättsväsendet och arbetar för att göra samhället säkrare och tryggare. Mer än 10 000 medarbetare på häkten, anstalter och frivård arbetar med målet att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln.

Sök ett viktigt jobb

Du är en person som är stabil, empatisk och vill göra skillnad för andra. Vi arbetar alla med samma värderingar och mot samma mål. Att människor kan förändras och att vi ska minska återfall i brott. Idag jobbar du kanske i byggsvängen, på vårdcentral eller inom handel och vill prova något nytt. Hos oss finns bland annat sjuksköterskor, kriminalvårdare, ekonomer och produktionsledare. 

Följ oss på LinkedIn

Krim:tour - Möt oss på Sverigeturné

Vi pratar kriminalvård med dig, hur vi gör för att bryta den onda cirkeln! Se vår turnéplan här.

Rekryteringsaktiviteter

Här träffar du oss under 2019.

KRIMINALVÅRDARE, CENTRALVAKTEN

Juuma

”Det finns möjligheter att gå vidare inom Kriminalvården eftersom det är stort”

KRIMINALVÅRDARE, HÄKTE

Mercedes

”Vi ska fylla deras tid med meningsfullt innehåll.” 

KRIMINALVÅRDARE, ANSTALT

Christian

"Jag pratar med intagna som personer. Man kanske bara sätter sig och pratar i 45 minuter om fotboll. Att man kommer iväg från den här världen ett litet tag” 

KRIMINALVÅRDARE, TRANSPORT

Marita

"Jag tycker det är viktigt med samtal och att vara ett stöd i deras förändring. Samtalen kan handla om vad de har för framtidsutsikter, sport eller familjen"

KRIMINALVÅRDSINSPEKTÖR

Jennie

”Det bästa med mitt jobb är mötet med människor- både personal och intagna”

LÄRARE

Viktoria

”Att hitta motivation till studier är en fin brygga ut i livet sen. Många vill fortsätta studera när de kommer ut. Det är aldrig för sent” 

FRIVÅRDSINSPEKTÖR

Patrik

"Du ska ha en human människosyn, kunna möta människor, ha tålamod och aldrig ge upp. En människa kan förändras, det är grunden” 

FRIVÅRDSINSPEKTÖR

Eugenie

”Vi möter så många olika människor med olika bakgrunder. Det är viktigt att du har en tro att människan har en vilja och förmåga att förändras”

SJUKSKÖTERSKA

Micke

”Jag försöker ge dem olika redskap och metoder, som de kan bära med sig. De får lära sig hur de ska sköta sina sjukdomar på rätt sätt och ta ansvar” 

PRODUKTIONSLEDARE

Tommy

”Det roligaste med verksamheten är att följa den intagne från rå bräda till färdig produkt och se personens utveckling”

 

Kriminalvårdsutbildningen

Alla medarbetare går en obligatorisk utbildning i samband med anställningen. Längden och innehållet i utbildningen varierar beroende på din yrkesroll. Utbildningen genomförs på heltid med lön.

Läs mer om kriminalvårdsutibldningen här.