Kriminalvården logotyp

Jobba hos oss

Vi är en del av rättsväsendet och jobbar för att samhället ska bli säkrare och tryggare. Hos oss är du med och bidrar till vårt viktiga samhällsuppdrag tillsammans med kunniga kollegor. Välkommen till Kriminalvården du också!

Jobb för dig som vill göra skillnad

För att lyckas med vårt uppdrag behöver vi medarbetare med många olika kompetenser och yrken. Välkommen att söka jobb på en myndighet där du får vara med och göra skillnad för andra människor.

Hur är det att jobba hos oss? I filmen hör du några av våra medarbetare berätta vad de tycker är det bästa med att jobba på Kriminalvården. Filmen är textad. Transkribering av videon (pdf).

Vill du engagera dig inom frivården?

Frivård är kriminalvård som äger rum ute i samhället. Frivården övervakar klienter som är villkorligt frigivna, har skyddstillsyn, samhällstjänst eller övervakas med hjälp av fotboja. Du som privatperson som vill engagera dig inom frivården har möjlighet att söka uppdrag som kontrollör eller som biträdande övervakare på närmaste frivårdskontor. Som kontrollör gör du hembesök hos klienter med fotboja. Som biträdande övervakare engagerar du dig i att vara en förebild och ett stöd till en dömd person som står under övervakning.

Läs mer om vad en kontrollör gör

Läs mer om vad en biträdande övervakare gör