Kriminalvården

Kriminalvården logotyp

Administratör, Anstalten Ringsjön

Administratör, Anstalten Ringsjön

Tygelsjö Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvården är en del av rättsväsendet, vi har ansvar för fängelser, frivård och häkten samt transporter. Vi arbetar för att göra samhället säkrare och tryggare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln.

Anstalten Ringsjön är en anstalt med 25 platser i säkerhetsklass 3, s.k. öppen anstalt, och kommer att utökas under innevarande vår till 40 platser. Anstalten ligger ca 15 km öster om Eslöv och hyser enbart kvinnor.

Arbetsbeskrivning

Anstalten Ringsjön söker nu en administratör/kanslist. Som administratör ansvarar du bland annat för registrering i flera klientadministrativa system och expediering av handlingar såsom intagnas löner, beslut, domar mm rörande klienter. Du ansvarar för arkiv, diarium, posthanteringar, beställningar, viss ekonomiadministration och inköpssamordning. I arbetsuppgifterna ingår även i övrigt förekommande administrativa uppgifter. Arbetsuppgifterna förutsätter att du har kännedom om offentlighetsprincipen samtidigt som du kan säkerställa att sekretesskyddet upprätthålls.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är lugn, stabil och kontrollerad i stressituationer. Du arbetar bra med andra och har god förståelse för hur människan tar till sig kunskap samt människors olika förutsättningar. I ditt arbete kan du snabbt ändra ditt synsätt och förhållningssätt.

För oss är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen samt tron på människans vilja och förmåga att utvecklas. Du är även medveten om och har förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Vidare förväntas du med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Krav
• Fullständig gymnasiekompetens i form av slutbetyg/gymnasieexamen, gärna med kontorsadministrativ eller ekonomisk inriktning eller annan utbildning i kombination med relevant erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
• Goda IT-kunskaper.
• Goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift.
• B-körkort.
• Svenskt medborgarskap

Meriterande
• Erfarenhet av administrativt arbete inom offentlig förvaltning.
• Erfarenhet av diarieföring.
• Kunskap om Kriminalvårdens administrativa system UBW, KVR och Platina.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Varaktighet: Tillsvidare

Tillträde enligt överenskommelse
Provanställning om 6 månader kommer att tillämpas

Ansökan

Ansök senast: 2020-03-08
Referensnummer: A933438
Du är välkommen att söka:

Lön

Löneform: Månadslön
Kriminalvården tillämpar individuell lönesättning.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Dagtid
Måndag - fredag flextid

Kontakt

Kontaktperson

Åsa Janssson
Kriminalvårdsinspektör
0413-485721

Vilhelm Rittsél
HR-Administratör
040-6927506

Fackliga företrädare

Seko
077-228 08 00

OFR-s/ST
077-228 08 00

Saco-s
077-228 08 00

Övrigt


Vissa befattningar är placerade i säkerhetsklass och då kommer en säkerhetsprövning med registerkontroll att genomföras innan beslut om anställning fattas. För tjänster med högre säkerhetsklass behöver du vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Ett jobb för dig!

Skicka en påminnelse till dig själv eller tipsa en kompis.

Skicka länk

Genom att klicka "skicka länk" godkänner du att dina uppgifter skickas över internet via epost.