Kriminalvården logotyp

Administratör till anstalten Halmstad

Administratör till anstalten Halmstad

Anstalten Halmstad Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvården växer – vi bygger nytt, bygger om och bygger till och söker nu nya medarbetare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln. Lyckas vi med det blir samhället tryggare och säkrare för alla. Vi är den myndighet som ansvarar för anstalter, frivård, häkten och klienttransporter.

Läs mer om anstalten Halmstads verksamhet på vår hemsida: https://www.kriminalvarden.se/hitta-och-kontakta/verksamhet/anstalt/halmstad/#om

Arbetsbeskrivning

Som administratör arbetar du med klientärenden i form av expediering och registrering av handlingar så som domar, beslut med mera. Du arbetar med fakturor, arkiv, diarium, posthantering, beställningar samt hantering av myndighetens inkommande mail.
I arbetsuppgifterna ingår även i övrigt förekommande administrativa uppgifter samt att vara ett stöd för ledningen i personaladministrativa ärenden.
Som administratör har du också kontakt med såväl samarbetspartners som allmänhet. Arbetsuppgifterna förutsätter att du har god kännedom om offentlighetsprincipen samtidigt som du kan säkerställa att sekretesskyddet upprätthålls.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är lugn, stabil och kontrollerad i stressituationer. Du är strukturerad, noggrann och metodisk. Du är kvalitetsmedveten och kan göra rätt prioriteringar i ett högt tempo. Då arbetet som administratör är en servicefunktion kräver det också flexibilitet och god samarbetsförmåga. Du behöver ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, både gentemot andra på anstalten, samt andra aktörer inom och utanför myndigheten.

För oss är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen samt tron på människans vilja och förmåga att utvecklas. Du är även medveten om och har förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Vidare förväntas du med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Krav:
• Lägst gymnasiekompetens i form av slutbetyg/gymnasieexamen.
• Erfarenhet av administrativt arbete från offentlig förvaltning och god administrativ förmåga.
• Erfarenhet av kriminalvårdsarbete.
• Mycket god förmåga att uttrycka sig väl i tal och skrift på svenska.
• Goda IT-kunskaper
• B-körkort

Meriterande:
• Erfarenhet av administrativt arbete från Kriminalvården.
• Flerårig dokumenterad erfarenhet av arbete med diarieföring, arkivhantering, sekretessbelagda dokument, myndighetsmail eller liknande
• Kunskap och erfarenhet av att arbeta i Platina, Heroma och Proceedo.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Varaktighet: Tillsvidare

Tillträde enligt överenskommelse. Provanställning 6 månader kan komma att tillämpas.

Ansökan

Ansök senast: 2022-02-02
Referensnummer: C71349
Du är välkommen att söka:


Ansökan görs digitalt via rekryteringsverktyget Visma Recruit

Lön

Löneform: Månadslön
Individuell lönesättning tillämpas

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Dagtid
Måndag-fredag, flextid.

Kontakt

Kontaktperson

Annette Hagman
Rekryteringsspecialist
011-4963421
annette.hagman@kriminalvarden.se

Lejla Gaum
Kriminalvårdsinspektör
0705194620

Fackliga företrädare

David Nordlander
OFR/ST
031-7529494

Oscar Ahlgren
SEKO
035-2950140

Ullabeth Karlsson
SACO
031-7529895

Övrigt

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets-och sekretessmedvetande. Säkerhetskontroll kommer att föregå beslut om anställning. Denna befattning är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. Du behöver vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Ett jobb för dig!

Skicka en påminnelse till dig själv eller tipsa en kompis.

Skicka länk

Genom att klicka "skicka länk" godkänner du att dina uppgifter skickas över internet via epost.