Kriminalvården logotyp

Administratör till anstalten Kumla

Administratör till anstalten Kumla

Anstalten Kumla Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvården växer – vi bygger nytt, bygger om och bygger till och söker nu nya medarbetare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln. Lyckas vi med det blir samhället tryggare och säkrare för alla. Vi är den myndighet som ansvarar för anstalter, frivård, häkten och klienttransporter.

Läs mer om anstalten Kumlas verksamhet på vår hemsida: https://www.kriminalvarden.se/hitta-och-kontakta/verksamhet/anstalt/kumla/#om

Anstalten Kumla är Sveriges största anstalt med kapacitet att ta emot ca 500 klienter. Verksamheten omgärdas av hög säkerhet. Här finns bland annat en av kriminalvårdens tre säkerhetsavdelningar och riksmottagningen för långtidsdömda.

Arbetsbeskrivning

Din huvuduppgift är att stödja såväl kriminalvårdschefen som övrig personal i administrativa ärenden. Arbetsuppgifterna består av diarieföring i systemet Platina samt registrering av uppgifter i andra administrativa stödsystem, arkivering, ärendebevakning, polisanmälningar, posthantering, beställningar, inköp och fakturahantering.

Som administratör utgör du en viktig servicefunktion och i arbetsuppgifterna ingår daglig bevakning av telefon, mail, fax, samt tillsyn av lokaler, utrustning och viss teknisk support. Verksamhetens behov samt riktade uppdrag från kriminalvårdschefen kommer att påverka den mer detaljerade fördelningen av arbetsuppgifter inom ansvarsområdet. Du delar ansvaret tillsammans med ytterligare en administratör.

Kvalifikationer

Arbetet som administratör är en servicefunktion, vilket ställer krav på att du är serviceinriktad och att du har en vilja och förmåga att hjälpa dina kollegor för att leverera lösningar. Det är viktigt att du är självgående i ditt arbete och samtidigt har en god förmåga till nära samarbete med övriga anställda inom enheten, samt med andra aktörer såväl inom som utanför anstalten. Som administratör har du uppgifter som ställer krav på ett strukturerat arbetssätt och noggrannhet såsom diarieföring och ärendehantering, samt en servicedel som kräver att du kan vara flexibel i ditt uppdrag.

För oss är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen samt tron på människans vilja och förmåga att utvecklas. Du är även medveten om och har förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Vidare förväntas du med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Krav:
• Fullständig gymnasiekompetens i form av slutbetyg eller gymnasieexamen
• Erfarenhet av administrativt arbete
• Förmåga att uttrycka sig väl i tal och skrift på svenska.
• Goda kunskaper i Officepaketet

Meriterande:
• Gymnasieexamen med inriktning mot administration och ekonomi
• Eftergymnasial utbildning med inriktning mot administration och ekonomi
• Erfarenhet av liknande arbetsuppgifter inom offentlig verksamhet
• Väl vitsordad och flerårig erfarenhet från liknande tjänster
• Kunskaper i diarieföring och arkivhantering
• Kunskap om kriminalvårdens verksamhet

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Varaktighet: Tillsvidare

Tillträde 2021-09-01 eller enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2021-06-21
Referensnummer: C56755
Du är välkommen att söka:


Ansökan görs digitalt via rekryteringsverktyget Visma Recruit

Lön

Löneform: Månadslön
Individuell lönesättning tillämpas

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Dagtid
Måndag till fredag

Kontakt

Kontaktperson

Sahra Ericzon
kriminalvårdsinspektör
077-22 80 800

Fackliga företrädare

Thomas Hagsten
SEKO
077-22 80 800

Jonas Wilén
ST
077-22 80 800

Ulrika Hultman
SACO
077-22 80 800

Övrigt

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

Anställningen kan komma att inledas med sex månaders provanställning.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Ett jobb för dig!

Skicka en påminnelse till dig själv eller tipsa en kompis.

Skicka länk

Genom att klicka "skicka länk" godkänner du att dina uppgifter skickas över internet via epost.