Kriminalvården

Kriminalvården logotyp

Administratör till anstalten Storboda i Rosersberg (vikariat)

Administratör till anstalten Storboda i Rosersberg (vikariat)

Storboda Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvården är en del av rättsväsendet, vi har ansvar för fängelser, frivård och häkten samt transporter. Vi arbetar för att göra samhället säkrare och tryggare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln.

Vill du veta mer? Hör vad våra medarbetare tycker om att arbeta inom Kriminalvården: https://www.kriminalvarden.se/jobba-hos-oss/

Läs mer om anstalten Storbodas verksamhet på vår hemsida: https://www.kriminalvarden.se/hitta-och-kontakta/verksamhet/anstalt/storboda/#om

Anstalten Storboda ligger någon kilometer från Rosersbergs station, tre mil norr om Stockholm. Storboda har 111 slutna platser med två anstaltsavdelningar i säkerhetsklass 2 och en häktesavdelning för förvarstagna

Arbetsbeskrivning

Som administratör kansli ansvarar du för klient- och verksamhetsadministration, posthantering, fakturahantering, arkivering, diarium, myndighetsbrevlåda samt i övrigt förekommande administrativa arbetsuppgifter. Du medverkar i arbetet med registrering och expediering av beslut, domar mm. rörande klienter. I arbetet ingår kontakter med andra myndigheter och organisationer. UTL administration gällande häktesklienter, brottsoffer hantering.

I arbetet kan det förekomma att du stödjer chefer i rekryteringsprocesser. Det innebär att sitta med på anställningsintervjuer och föra anteckningar samt genomföra referenstagningar.
Du utgör ledningsstöd vid lokal incidentledning.
Du kommer att arbeta tillsammans med en annan administratör (intagnas medel) och har även samarbete med övrig personal på anstalten. Du kommer att vara placerad vid VO Storboda i Rosersberg.

Kvalifikationer

Du har ett strukturerat arbetssätt där du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Du är initiativtagande och arbetar bra med andra människor samt har gott servicetänk. Du förhåller dig till andra människor på ett lyhört och smidigt sätt, lyssnar, kommunicerar och löser konflikter konstruktivt. Du anpassar ditt sätt att förmedla ditt budskap utifrån mottagarens kunskap och förutsättningar. Arbetsuppgifterna förutsätter att du har kännedom om offentlighetsprincipen samtidigt som du kan säkerställa att sekretesskyddet upprätthålls. Vi lägger stor vikt vid social och pedagogisk förmåga.

För oss är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen samt tron på människans vilja och förmåga att utvecklas. Du är även medveten om och har förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Vidare förväntas du med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Krav
• Du har fullständig gymnasieskolekompetens i form av slutbetyg eller
gymnasieexamen gärna med kontorsadministrativ eller ekonomisk inriktning.
• Mycket god skriftlig och muntlig framställningsförmåga på svenska

Meriterande
• Tidigare erfarenhet av administrativt arbete
• Kännedom av Kriminalvårdens administrativa system: UBW(gamla Agresso), KVR, Platina och Raindance
• Arbete inom Kriminalvården eller annan statlig förvaltning
• God IT-kompetens.
• B-körkort

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Maj 2020

Tidsbegränsat till: 2020-11-01

Ansökan

Ansök senast: 2020-03-02
Referensnummer: A933325
Du är välkommen att söka:

Lön

Löneform: Månadslön

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson

Johan Jönsson
Kriminalvårdsinspektör
08 559 374 40
johan.jonsson@kriminalvarden.se

Fackliga företrädare

Peggy Werner
SEKO
0855937420
peggy.werner@kriminalvarden.se

Beatrice Broo
ST
08-55937420

Övrigt

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande.
Säkerhetskontroll kommer att föregå beslut om anställning.

Vissa befattningar är placerade i säkerhetsklass och då kommer en säkerhetsprövning med registerkontroll att genomföras innan beslut om anställning fattas. För tjänster med högre säkerhetsklass behöver du vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Ett jobb för dig!

Skicka en påminnelse till dig själv eller tipsa en kompis.

Skicka länk

Genom att klicka "skicka länk" godkänner du att dina uppgifter skickas över internet via epost.