Kriminalvården

Kriminalvården logotyp

Administratör till anstalts- och häktesavdelningen

Administratör till anstalts- och häktesavdelningen

Planeringsenheten för anstalt och häkte Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvården är en del av rättsväsendet och vi ansvarar för häkten, anstalter, frivård och transporter. Vi arbetar för att göra samhället säkrare och tryggare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln.

Arbetsbeskrivning

Uppgiften som administratör innebär att stödja anstalts- och häktesdirektören och avdelningens enheter i administrativa frågor. Uppgiftens sammansättning kan variera över tid utifrån de olika enheternas behov av stöd. Du kommer dock gentemot anstalts- och häktesdirektören främst att ansvara för den dagliga servicen så som att hantera kalenderbokningar boka och förbereda möten, ta fram mötesunderlag skriva protokoll. Gentemot avdelningens olika enheter kommer du främst att bevaka och fördela ärenden som kommer in till avdelningens myndighetsbrevlåda, administrera processen med avdelningsberedningar för anstalts- och häktesdirektören samt hantera behörigheter i IT-system, delegationer, fakturor i ekonomisystem, beställningar i inköpssystem etc. Du svarar också för viss diarieföring, expediering av beslut och omföringar av ärenden.

Som administratör har du ett nära samarbete med din kollega vid frivårdsavdelningen och i delar med övriga administratörer på anstalts- och häktesavdelningen. Ni har i huvudsak egna ansvarsområden, men kan också dela vissa arbetsuppgifter mellan varandra.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har god samarbetsförmåga och intresset, viljan och förmågan att hjälpa andra. Du lyssnar och är mottaglig för motparten samt anpassar dig till situationen. I ditt arbete är du noggrann och väl medveten om mål och kvalitetsstandard. Du strukturer själv ditt angreppssätt och driver dina processer vidare.

För oss är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen samt tron på människans vilja och förmåga att utvecklas. Du är även medveten om och har förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Vidare förväntas du med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Krav
• Fullständig gymnasiekompetens i form av gymnasieexamen eller slutbetyg.
• Väl vitsordad och flerårig erfarenhet från liknande tjänster.
• Erfarenhet av att aktivt bidra till att utveckla och effektivisera sitt uppdrag.
• God datorvana.
• Förmåga att uttrycka sig väl i tal och skrift på svenska.

Meriterande
• Gymnasieexamen med inriktning mot administration och ekonomi.
• Utbildning i Officepaketet.
• Erfarenhet av statlig eller kommunal verksamhet.
• Vana av att arbeta i UBW och Heroma, eller liknande system för ekonomiadministration och personaladministration.
• Förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på engelska.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde snarast enligt överenskommelse.
Placeringsort Norrköping.

Ansökan

Ansök senast: 2020-06-08
Referensnummer: A955440
Du är välkommen att söka:

Lön

Löneform: Månadslön
Individuell lönesättning tillämpas.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson

Johanna Hallin
Chef för sektionen för statistik
011-4963840

Fackliga företrädare

Olof Carlstein
SEKO
077-22 80 800

Gunilla Jonsson
OFR-S/ST
077-22 80 800

Linda Edman
Saco-s
077-22 80 800

Övrigt

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. Du behöver vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund.

Provanställning kan komma att tillämpas.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Ett jobb för dig!

Skicka en påminnelse till dig själv eller tipsa en kompis.

Skicka länk

Genom att klicka "skicka länk" godkänner du att dina uppgifter skickas över internet via epost.