Kriminalvården

Kriminalvården logotyp

Administratör till avdelningen för ledningsstöd

Administratör till avdelningen för ledningsstöd

Avdelningen för ledningsstöd Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvården är en del av rättsväsendet, vi har ansvar för fängelser, frivård och häkten samt transporter. Vi arbetar för att göra samhället säkrare och tryggare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln.

Avdelningen för ledningsstöd är placerad vid huvudkontoret i Norrköping. Avdelningen som leds av kriminalvårdsdirektören, består av fyra enheter; internationella, forskning- och utvärdering, kriminalvårdens servicecenter och beredningsenheten. Avdelningen uppdrag är att bidra till myndighetens ledning och styrning. Du är en av tre administratörer på avdelningen för ledningsstöd. Ni arbetar som ett team och delar vissa arbetsuppgifter mellan varandra samtidigt som ni har egna arbetsområden. Administratörerna ersätter varandra under semester mm.

Arbetsbeskrivning

Uppgiften som administratör innebär att ge ett strukturerat administrativt stöd till kriminalvårdsdirektören. Du kommer främst att ansvara för den dagliga servicen och här varierar arbetsuppgifterna mellan att hantera kalenderbokningar, telefon, mail, att boka och förbereda möten, ta fram mötesunderlag och att arrangera aktiviteter såsom konferenser, boka resor och andra möten. Uppgiften innebär även skrivning av protokoll, redigering av dokument och genomförande av utskick samt övriga administrativa uppgifter kopplade till kriminalvårdsdirektörens arbete samt administration kring generaldirektörens och kriminalvårdsdirektörens beslutsfattande. I viss utsträckning kan du även vara ett stöd för avdelningen och avdelningens ledningsgrupp och hantera interna processer såsom fakturahantering, remiss- och viss ärendehantering.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är en van administratör med erfarenhet och kunskap av att arbeta som administratör på ledningsnivå. Du har ett stort intresse för service, ansvarskänsla och kan hantera administrativa uppgifter självständigt och med hög kvalitet.
Arbetsuppgifterna kräver att du har gymnasiekompetens gärna med inriktning mot administration och ekonomi. Det är meriterande med eftergymnasial utbildning. Den vi söker är en väl meriterad administratör med flerårig erfarenhet från liknande roller, gärna inom statlig eller kommunal verksamhet. Goda kunskaper i Officepaketet är en förutsättning. Som chefsadministratör behöver du vara kommunikativ och ha en utvecklad samarbetsförmåga. Arbetsbelastningen kan vara ojämn vilket ställer krav på stresstålighet och prioriteringsförmåga. Att du har hög integritet är en självklarhet och en känsla för ordning och kvalitet i detaljer. Uppgiften som administratör till kriminalvårdsdirektören ställer stora krav på att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på både svenska och meriterande på engelska samt gärna ytterligare språk.

För oss är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen samt tron på människans vilja och förmåga att utvecklas. Du är även medveten om och har förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Vidare förväntas du med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Krav:
• Gymnasieexamen, gärna med inriktning mot administration och ekonomi.
• Utbildning i Officepaketet.
• Väl vitsordad administratör med flerårig erfarenhet från liknande arbete på ledningsnivå.
• Förmåga att uttrycka sig väl i tal och skrift på svenska och engelska.
• Goda kunskaper i Officepaketet.

Meriterande:
• Eftergymnasial utbildning.
• Statlig eller kommunal verksamhet.
• Redigering och layout av rapporter.
• Vana av att arbeta i Agresso och Heroma.
• Ytterliga språkkunskaper relevanta för Kriminalvården.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Varaktighet: Tillsvidare

Tillträde efter överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2020-04-03
Referensnummer: A940419
Du är välkommen att söka:

Lön

Löneform: Månadslön
Individuell lönesättning tillämpas.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson

Kajsa Nilsson
Enhetschef
011-496 39 32

Fackliga företrädare

Olof Carlstein
SEKO
077-22 80 800

Gunilla Jonsson
OFR-S/ST
077-22 80 800

Linda Edman
Saco-s
077-22 80 800

Övrigt

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande.
Säkerhetskontroll kommer att föregå beslut om anställning.
Befattningen är placerad i säkerhetsklass 3 och då kommer en säkerhetsprövning med registerkontroll att genomföras innan beslut om anställning fattas.
Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

Kriminalvården tillämpar rökfri arbetstid.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Ett jobb för dig!

Skicka en påminnelse till dig själv eller tipsa en kompis.

Skicka länk

Genom att klicka "skicka länk" godkänner du att dina uppgifter skickas över internet via epost.