Kriminalvården logotyp

Administratör till häktet Saltvik

Administratör till häktet Saltvik

Saltvik Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvården växer – vi bygger nytt, bygger om och bygger till och söker nu nya medarbetare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln. Lyckas vi med det blir samhället tryggare och säkrare för alla. Vi är den myndighet som ansvarar för anstalter, frivård, häkten och klienttransporter.

Häktet Saltvik består av 55 ordinarie häktesplatser fördelade på restriktionsplatser och gemensamhetsplatser. Utöver detta har häktet även 16 tillfälliga platser belägna på Saltvik. Häktet Saltvik är ett av sex häkten i region Nord.
Nu söker vi en administratör till Häktet Saltvik.

Arbetsbeskrivning

Klient- och verksamhetsadministration är arbetsuppgifternas grund, med detta menar vi att du bland annat kommer ta emot och administrera klienters kallelser till förhandlingar, administrera och registrera klienters domar och andra beslut i kriminalvårdens klientadministrativa system, administrera förfrågningar från klienter till domstolar såväl som åklagare och polis samt posthantering. Då kriminalvården är en del av rättskedjan i Sverige är handläggningen en del av rättsprocessen, detta innebär att det krävs stor noggrannhet och struktur. Du kommer även ha kontakt med andra myndigheter och organisationer samt viss klientkontakt.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är trygg, stabil och har självinsikt. Du tar ansvar för dina arbetsuppgifter och är lugn, stabil och kontrollerad i stressituationer. Vidare har du har lätt att arbeta med andra och anpassar sättet att förmedla ditt budskap till mottagaren. För att trivas i tjänsten är det viktigt att du ser helheter och tar hänsyn till det större perspektivet.

För oss är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen samt tron på människans vilja och förmåga att utvecklas. Du är även medveten om och har förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Vidare förväntas du med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi söker dig som har:
- Fullständig gymnasiekompetens i form av slutbetyg eller gymnasieexamen.
- Tidigare erfarenhet av administrativt arbete.
- Goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift.

Vi ser det som meriterande om du har:
- Kontorsadministrativ utbildning
- Erfarenhet av administrativt arbete från offentlig förvaltning
- Kriminalvårdens grundutbildning.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Varaktighet: 6 månader eller längre

Enligt överenskommelse
6 månaders provanställning kan komma att tillämpas

Ansökan

Ansök senast: 2021-09-27
Referensnummer: C60934
Du är välkommen att söka:


Ansökan görs digitalt via rekryteringsverktyget Visma Recruit

Lön

Löneform: Månadslön
Individuell lönesättning tillämpas

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson

Lars Eriksson
Rekryterare
0611-86876

Henrik Bergqvist
Kriminalvårdsinspektör
0611-868 78

Fackliga företrädare

Peter Hemström
SEKO
0611-866 00 växel

Stefan Persson
OFR/ST
0611-866 00 växel

Monica Olausson
SACO
076-146 58 03

Övrigt

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Ett jobb för dig!

Skicka en påminnelse till dig själv eller tipsa en kompis.

Skicka länk

Genom att klicka "skicka länk" godkänner du att dina uppgifter skickas över internet via epost.