Kriminalvården

Kriminalvarden.se använder cookies för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt för dig.

Kriminalvården logotyp

Administratör till kansliet, häktet Sollentuna

Sollentuna Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvårdens uppgift är att genom frivård och anstalter verkställa de påföljder som domstol dömer ut, driva häkten och utföra transporter samt göra personutredningar i brottmål. Uppgifterna ska utföras på ett sätt så lagföring kan ske effektivt och återfall i brott förebyggas. I all verksamhet värnar vi starkt om humaniteten och respekten för den enskildes integritet och rättssäkerhet, utan att kompromissa i fråga om samhällets säkerhet och trygghet.

Läs mer på vår hemsida www.kriminalvarden.se

​Häktet Sollentuna är ett av Kriminalvårdens säkerhetshäkten. Häktet är beläget i Sollentuna centrum i direkt anslutning till polis, åklagare och domstol. I samma byggnad som häktet Sollentuna, bedriver Stockholm frivård verksamhet. Huset togs i bruk 2011 och har 240 platser för klienter.

Arbetsbeskrivning

Som kansliadministratör ansvarar du bland annat för registrering i Kriminalvårdens klientadministrativa system, beredning av strafftidsbeslut, expediering, posthantering, arkivering, diarieföring, mm. En stor del av arbetsuppgifterna innebär externa kontakter där du representerar Kriminalvården gentemot samarbetspartners och allmänhet. Detta gör att du bör ha god kännedom om offentlighetsprincipen och samtidigt kan säkerställa att sekretesskyddet upprätthålls. Du kommer även att ansvara för verksamhetsområdets gemensamma mejlbrevlåda, arkiv samt övrig posthantering.

Du kommer ingå i ett arbetslag tillsammans med två andra administratörer som tillsammans sköter häktets kansli med tillhörande arbetsuppgifter.

Kvalifikationer

Grundläggande krav är gymnasiekompetens samt god IT-kompetens. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med liknande arbetsuppgifter inom Kriminalvården.

Då handläggningen är en del av rättsprocessen krävs noggrannhet och struktur. Som person är du strukturerad, noggrann och skapar ordning och reda. Du är serviceinriktad, är duktig på att samarbeta och är stresstålig. Arbetet ställer höga krav på din förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2018-02-26
Referensnummer: A753074
Du är välkommen att söka:

Lön

Löneform: Månadslön

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Dagtid
Dagtid, 08:00-16:39 med flex.

Kontakt

Kontaktperson

Johanna Johansson
Kriminalvårdsinspektör
08-559 456 70
johanna.johansson@kriminalvarden.se

Fanny Kindlund
Personalhandläggare
08-559 456 45
fanny.kindlund@kriminalvarden.se

Fackliga företrädare

Anders Peterson
SEKO
08-559 456 00
anders.peterson@kriminalvarden.se

Lars-Erik Biving
ST/OFR
lars-erik.biving@kriminalvarden.se

Mikaela Heimer
SACO-S
077-22 80 800

Övrigt

Registerkontroll kommer att föregå beslut om anställning.
Kriminalvården tillämpar rökfri arbetstid.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

Ansökan lämnas endast via länk i denna annons eller www.offentligajobb.se. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.
Supporttelefon för sökande: 0771-101029

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.