Kriminalvården logotyp

Administratör till kansliet Mariestad

Administratör till kansliet Mariestad

Anstalten Johannesberg Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvården växer – vi bygger nytt, bygger om och bygger till och söker nu nya medarbetare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln. Lyckas vi med det blir samhället tryggare och säkrare för alla. Vi är den myndighet som ansvarar för anstalter, frivård, häkten och klienttransporter.

Läs mer om anstalten Johannebergs verksamhet på vår hemsida: https://www.kriminalvarden.se/hitta-och-kontakta/verksamhet/anstalt/johannesberg/#om

Verksamhetsområdet Mariestad består av anstalten Johannesberg, klass 2, anstalten Rödjan, klass 3 öppen samt ett häkte. Verksamhetsområde Mariestad har ca 150 anställda fördelade inom olika yrkeskategorier och kompetenser. Läs mer på vår hemsida www.kriminalvarden.se

Arbetsbeskrivning

Verksamhetsområdet Mariestad söker en administratör till kansliet med placering på anstalten Johannesberg.
I tjänsten arbetar du med klient- och verksamhetsadministration i form av registrering och expediering av klienthandlingar, intagnas medel, posthantering, arkivering, diarium och beställningar. Fakturahantering och annan ekonomisk administration är också aktuellt. I arbetet ingår också att ge administrativt stöd till chef såväl som kollegor.
I rollen som administratör i kansliet innebär det externa kontakter, där du representerar Kriminalvården gentemot samarbetspartners och allmänhet. Arbetsuppgifterna förutsätter att du har kännedom om offentlighetsprincipen samtidigt som du kan säkerställa att sekretesskyddet upprätthålls.

Kvalifikationer

Som administratör i kansliet är det viktigt att du har god samarbetsförmåga och gott omdöme. Dina personliga egenskaper är av stor vikt för oss. Du är serviceinriktad och har en förmåga att var tydlig i din kommunikation. Du ska vara strukturerad och ha god ordning. Du har en helhetssyn där du förstår din roll men ser till verksamhetens bästa i agerande och beslut.

För oss är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen samt tron på människans vilja och förmåga att utvecklas. Du är även medveten om och har förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Vidare förväntas du med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Krav:
• Fullständig gymnasieskolekompetens i form av slutbetyg eller gymnasieexamen, gärna med inriktning mot ekonomi, kontor eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer lämplig
• B-körkort
• Förmåga att uttrycka sig väl i tal och skrift på svenska

Meriterande:
• Erfarenhet av arbete i Kriminalvården
• Erfarenhet av administrativt arbete
• Erfarenhet av arbete med diarieföring, arkiv, sekretessbelagda dokument samt hantering av myndighetsmail eller liknande
• Kunskap och erfarenhet av att jobba i ekonomisystem och/eller Platina
• Kunskap om påföljdssystemet

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid / deltid

Varaktighet: Tillsvidare

Deltid: 75% med möjlighet till 100%

Tillträde: enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2021-08-01
Referensnummer: C59170
Du är välkommen att söka:


Ansökan görs digitalt via rekryteringsverktyget Visma Recruit

Lön

Löneform: Månadslön
Individuell lönesättning tillämpas

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson

Per Eklund
Kriminalvårdare
0767678691
per.eklund2@kriminalvarden.se

Maud Lemhage
Personalhandläggare
0501-758103
Maud.Lemhage@kriminalvarden.se

Klara Hallén
Rekryterare
klara.hallen@kriminalvarden.se

Annette Hagman
Rekryterare
011-496 34 21
annette.hagman@kriminalvarden.se

Fackliga företrädare

Alf Ringhage
SEKO
0501-758 201

Fredrik Bellino
OFR
0501-758 201

Övrigt

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll och personutredning kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. Du behöver vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Ett jobb för dig!

Skicka en påminnelse till dig själv eller tipsa en kompis.

Skicka länk

Genom att klicka "skicka länk" godkänner du att dina uppgifter skickas över internet via epost.