Kriminalvården logotyp

Administratör till sektionen för ekonomiadministration vid Kriminalvårdens servicecenter

Administratör till sektionen för ekonomiadministration vid Kriminalvårdens servicecenter

Kriminalvårdens servicecenter Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvården växer – vi bygger nytt, bygger om och bygger till och söker nu nya medarbetare. Vårat viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln. Lyckas vi med det blir samhället tryggare och säkrare för alla. Vi är den myndighet som ansvarar för anstalter, frivård, häkten och klienttransporter.

Kriminalvårdens servicecenter (KSC) stödjer myndigheten inom personal- och ekonomiadministrativa tjänster,
supportfunktion samt myndighetens växelfunktion. Målet med KSC är att minska administration för chefer och klientnära personal genom en blandning av centralisering och utökat stöd.

Nu ser vi ett behov av att tillfälligt öka våra resurser för att möta kärnverksamhetens behov av stöd till följd av kapacitetsökningen inom Kriminalvården. Vi arbetar aktivt för att kontinuerligt utveckla vår personal och förbättra våra tjänster.

Tjänsten är placerad inom sektionen för Ekonomiadministration. Sektionen ansvarar för E-handel, leverantörsfakturor, kundfakturor, förvaltning av ekonomisystem, betalflöden, intagnas medel, anläggningsredovisning, löpande bokföring och bokslut.

Arbetsbeskrivning

Som administratör inom beställningsadministration kommer du arbeta i team där du tillsammans med dina kollegor gemensamt tar ansvar för inkommande ärenden och beställningar. Du kommer arbeta med att ge praktiskt stöd för medarbetare inom Kriminalvårdens kärnverksamhet för beställning av inventarier och andra varor. Medarbetare i kärnverksamheten kontaktar KSC med vad de behöver beställa och rollens uppgift är att identifiera vilka produkter som ligger inom Kriminalvårdens avtal samt matcha dessa mot beställningskraven och därefter utföra beställningen. Rollen innefattar även att ge stöd till verksamheten i form av att svara på frågor kring beställningar och avrop samt att fånga upp synpunkter kring Kriminalvårdens leverantörer. Du kommer även att göra direktupphandlingar, upplägg av nya leverantörer samt skriva manualer.

Sektionen för ekonomiadministration arbetar även med leverantörsreskontra, kundreskontra, anläggningsredovisning, löpande bokföring, månadsbokslut samt delår- och årsbokslut. Vid arbetstoppar kan arbetet även komma att innefatta viss del av kontering och distribution av leverantörsfakturor samt andra uppgifter inom ekonomiadministrationen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som arbetar bra med andra människor. Du är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Du har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och anstränger dig för att leverera lösningar. Vidare planerar, organiserar och prioriterar du arbetet på ett effektivt sätt. Du strukturer själv ditt angreppssätt och driver dina processer vidare. Du kan snabbt ändra ditt synsätt och förhållningssätt, du ser möjligheterna i förändringar.

För oss är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen samt tron på människans vilja och förmåga att utvecklas. Du är även medveten om och har förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Vidare förväntas du med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi söker dig som har:
• YH-utbildning inom ekonomiadministration alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet som Kriminalvården bedömer relevant
• Erfarenhet av arbete inom ekonomi
• Erfarenhet av arbete med e-handel
• Förmåga att uttrycka sig väl i tal och skrift på svenska

Det är meriterande om du har:
• Erfarenhet av arbete inom en statlig myndighet
• Erfarenhet av ekonomisystemet UBW/ agresso
• Erfarenhet av Visma Proceedo
• Erfarenhet av Servicearbete
• Goda kunskaper i Microsoft Office (Excel och Word)

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Varaktighet: 6 månader eller längre

Tillträde snarast enligt överenskommelse
Placeringsort Norrköping

Tidsbegränsat till: 2022-03-31

Ansökan

Ansök senast: 2021-04-13
Referensnummer: C51728
Du är välkommen att söka:


Ansökan görs digitalt via rekryteringsverktyget Visma Recruit

Lön

Löneform: Månadslön
Individuell lönesättning tillämpas

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson

Jerry Holmström
Tf. Gruppchef
011-496 31 01

Fackliga företrädare

Olof Carlstein
SEKO
077-22 80 800

Gunilla Jonsson
OFR-S/ST
077-22 80 800

Tina Olsson Sirén
Saco-s
077-22 80 800

Övrigt

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV
ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av
rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal

Ett jobb för dig!

Skicka en påminnelse till dig själv eller tipsa en kompis.

Skicka länk

Genom att klicka "skicka länk" godkänner du att dina uppgifter skickas över internet via epost.