Kriminalvården logotyp

Administratör till verksamhetsområde Frivården Norra Norrland

Administratör till verksamhetsområde Frivården Norra Norrland

Frivård Norra Norrland Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvårdens viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln. Lyckas vi med det blir samhället tryggare och säkrare för alla. Vi är den myndighet som ansvarar för fängelser, frivård, häkten och klienttransporter.

Frivården Norra Norrland är ett verksamhetsområde som består av tre frivårdskontor i Luleå, Umeå och Sundsvall. Till oss söker vi nu en administratör med placering i Umeå.

Läs mer om Frivårdens verksamhet:
https://www.kriminalvarden.se/fangelse-frivard-och-hakte/frivard/

Arbetsbeskrivning

Din huvuduppgift är främst att stödja verksamhetsområdets ledning i administrativa ärenden. Arbetsuppgifterna består av diarieföring samt registrering av uppgifter i andra administrativa stödsystem, arkivering, ärendebevakning, digital posthantering, beställningar, inköp och fakturahantering. Även upprättande av kallelser, dagordningar samt förande av protokoll vid Frivårdens beslutssammanträden ingår. Som administratör har man en registratorsfunktion som svarar för rådgivning, stöd och utbildning till lokal nivå i diarieföringsfrågor.

Verksamhetens behov samt riktade uppdrag från verksamhetsområdets ledning kommer att påverka den mer detaljerade fördelningen av arbetsuppgifter inom ansvarsområdet.

Kvalifikationer

Som administratör hos oss har du förmågan att både kunna samarbeta bra med andra samt självständigt kunna arbeta strukturerat och ta ansvar för dina uppgifter och driva processer vidare. Som person är du noggrann och kvalitetsmedveten. Du är serviceinriktad vilket för oss innebär att du är tillmötesgående samt har en vilja och förmåga att hjälpa andra. Du är flexibel och har därmed lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter.

För oss är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen samt tron på människans vilja och förmåga att utvecklas. Du är även medveten om och har förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Vidare förväntas du med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi söker dig som har:
• 3-årig gymnasiekompetens i form av slutbetyg eller examen
• Flerårig erfarenhet av administrativt arbete
• Goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift
• God IT-kompetens
• Körkort B

Det är meriterande om du har:
• Erfarenhet av diarieföring och arkivhantering
• Kunskaper om förvaltningslagen
• Erfarenhet av administrativt arbete från offentlig förvaltning
• Utbildning inom administration

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Ansökan

Ansök senast: 2021-03-16
Referensnummer: C49820
Du är välkommen att söka:


Ansökan görs digitalt via rekryteringsverktyget Visma Recruit

Lön

Löneform: Månadslön
Individuell lönesättning.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson

Anneli Sjödin
Kriminalvårdsinspektör
090-695 58 47

Yvonne Tollerup
Kriminalvårdsinspektör
060-7853012

Fackliga företrädare

Lars Jonsson
SACO
011-4963657

Johanna Sundström
OFR/ST
090-695 58 18

Lars Löfstedt
SEKO
090-6955861

Övrigt

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. Du behöver vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Ett jobb för dig!

Skicka en påminnelse till dig själv eller tipsa en kompis.

Skicka länk

Genom att klicka "skicka länk" godkänner du att dina uppgifter skickas över internet via epost.