Kriminalvården logotyp

Administratör VO Göteborg Syd

Administratör VO Göteborg Syd

Göteborg Syd Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvården växer – vi bygger nytt, bygger om och bygger till och söker nu nya medarbetare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln. Lyckas vi med det blir samhället tryggare och säkrare för alla. Vi är den myndighet som ansvarar för anstalter, frivård, häkten och klienttransporter.

Högsbo är en normalanstalt i säkerhetsklass 2 med 60 platser. Anstalten Högsbo öppnades 1990 och tog från början emot intagna med narkotika- och blandmissbruk. Sedan hösten 2018 är Högsbo en normalanstalt och sedan december 2020 bedrivs, förutom en anstalt, även ett gemensamhetshäkte om 40 platser i Högsbos lokaler. Anstalten Högsbo är en del av Göteborg Syd som även består av häktet Högsbo och anstalten Sagsjön. Kriminalvårdschef för Göteborg Syd är Katarina Nordin Scott.

Läs mer om anstalten Högsbos verksamhet på vår hemsida: https://www.kriminalvarden.se/hitta-ochkontakta/verksamhet/anstalt/hogsbo/#om

Arbetsbeskrivning

Administrationen är en servicefunktion där du kommer vara en av två personer som arbetar brett med administration. Dina främsta arbetsuppgifter består i expediering och registrering av klienthandlingar så som domar, beslut med mera. Du arbetar också med fakturor, arkiv, diarium, posthantering, beställningar samt hantering av myndighetens inkommande mail. I arbetsuppgifterna kan det även förekomma hantering av intagnas medel. Som administratör har du också kontakt med såväl samarbetspartners som allmänhet. Arbetsuppgifterna förutsätter att du har god kännedom om offentlighetsprincipen samtidigt som du kan säkerställa att sekretesskyddet upprätthålls.

Kvalifikationer

Vi söker dig som gillar struktur! Handläggningen i arbetet är en del av rättsprocessen och därför krävs det att du är strukturerad, noggrann och metodisk. Du är kvalitetsmedveten och kan göra rätt prioriteringar i ett högt tempo. Du är självgående och planerar och organiserar ditt arbete på ett effektivt sätt utifrån det. Då arbetet som administratör är en servicefunktion kräver det också flexibilitet och god samarbetsförmåga. Du behöver ha mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, både gentemot andra på anstalten, samt andra aktörer inom och utanför myndigheten.

För oss är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen samt tron på människans vilja och förmåga att utvecklas. Du är även medveten om och har förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi söker dig som har:
• Lägst gymnasiekompetens i form av slutbetyg/gymnasieexamen.
• Erfarenhet av administrativt arbete från offentlig förvaltning och god administrativ förmåga.
• Mycket god förmåga att uttrycka sig väl i tal och skrift på svenska.
• Van användare i Office-paketet
• Goda IT-kunskaper
• B-körkort

Det är meriterande om du har:
• Akademisk utbildning inom offentlig förvaltning, ekonomi, administration eller annan för tjänsten relevant inriktning.
• Erfarenhet av arbete i Kriminalvården eller annan rättsvårdande myndighet.
• Erfarenhet av administration av domsprocesser.
• Flerårig dokumenterad erfarenhet av arbete med diarieföring, arkivhantering, sekretessbelagda dokument, myndighetsmail eller liknande
• Kunskap och erfarenhet av att arbeta i Platina och/eller UBW.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Varaktighet: Tillsvidare

Tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas

Ansökan

Ansök senast: 2021-09-21
Referensnummer: C61898
Du är välkommen att söka:


Ansökan görs digitalt via rekryteringsverktyget Visma Recruit

Lön

Löneform: Månadslön
Individuell lönesättning tillämpas.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson

Jakob Söderberg
Rekryteringsspecialist
jakob.soderberg@kriminalvarden.se

Maria Modén
Kriminalvårdsinspektör
031-7529281

Fackliga företrädare

Gunnar Magnusson
SEKO
031-752 92 41

Ullabeth Karlsson
SACO
031-7529895

David Nordlander
OFR/ST
031-7529494

Övrigt

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Säkerhetskontroll kommer att föregå beslut om anställning. Vissa befattningar är placerade i säkerhetsklass och då kommer en säkerhetsprövning med registerkontroll att genomföras innan beslut om anställning fattas. För tjänster med högre säkerhetsklass behöver du vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Ett jobb för dig!

Skicka en påminnelse till dig själv eller tipsa en kompis.

Skicka länk

Genom att klicka "skicka länk" godkänner du att dina uppgifter skickas över internet via epost.