Kriminalvården logotyp

Analytiker till statistiksektionen

Analytiker till statistiksektionen

Statistiksektionen Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvården växer – vi bygger nytt, bygger om och bygger till och söker nu nya medarbetare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln. Lyckas vi med det blir samhället tryggare och säkrare för alla. Vi är den myndighet som ansvarar för anstalter, frivård, häkten och klienttransporter.

Statistiksektionen ingår i Kriminalvårdens avdelning för ledningsstöd. Sektionen består av 11 medarbetare och det huvudsakliga uppdraget består av att driva och utveckla myndighetens samlade statistikproduktion. Det ingår också att ansvara för att utveckla och säkerställa förutsättningar för en bred uppföljning med analyserade resultat, skapa prognoser över klientutvecklingen samt bidra till en transparent och kunskapsdrivande kriminalvård. Sektionen bistår även externa intressenter med leveranser av statistik och analyser.

Arbetsbeskrivning

Statistiksektionen söker en analytiker som kan initiera och driva utveckling inom sektionens uppdrag. Du kommer att arbeta med att ta fram statistiska underlag, analysera samt sammanställa och förmedla prognoser och statistiska resultat. Vidare kommer du utveckla analysarbetet i samarbete med andra yrkesgrupper för att bidra till ökad kunskap i och utanför organisationen. Andra uppgifter som ingår är att bidra i sektionens uppdrag med att samla in och kvalitetssäkra dataunderlag, kravställa uppföljningsunderlag, svara på frågor från interna och externa aktörer samt delta i uppdrag och projekt. En viktig del är också att bedöma och hanterar de konsekvenser som förändringar i Kriminalvårdens uppdrag, regelverk och praxis kan ha på Kriminalvårdens statistik- och analysproduktion.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en god samarbetsförmåga, men som samtidigt kan strukturera ditt angreppssätt och driva dina uppdrag på egen hand. Du har god förståelse för hur människor tar till sig kunskap och du anpassar sättet att förmedla ditt budskap efter mottagaren. I ditt arbete tar du initiativ, sätter igång aktiviteter och uppnår resultat. Vidare arbetar du bra med komplexa frågor genom att analysera och bryta ner problem i beståndsdelar.

För oss är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen samt tron på människans vilja och förmåga att utvecklas. Du är även medveten om och har förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Vidare förväntas du med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi söker dig som har:
• Högskoleexamen inom statistik eller annan motsvarande utbildning som Kriminalvården bedömer relevant
• Erfarenhet av arbete med statistisk analys
• Erfarenhet av samarbete med andra yrkesgrupper
• Goda kunskaper i något statistikverktyg
• Goda kunskaper i programmering
• God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska
• God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på engelska

Det är meriterande om du har:
• Erfarenhet av att sätta in statistik (resultat) i ett sammanhang och kommunicera den
• Erfarenhet av arbete med registerdata
• Erfarenhet av arbete inom statlig verksamhet
• Erfarenhet av prognosarbete
• Goda kunskaper i SAS-programmering
• Mycket goda kunskaper i MS Excel

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Varaktighet: Tillsvidare

Tillträde snarast enligt överenskommelse.
Placeringsort Norrköping.

Ansökan

Ansök senast: 2021-04-22
Referensnummer: C51966
Du är välkommen att söka:


Ansökan görs digitalt via rekryteringsverktyget Visma Recruit

Lön

Löneform: Månadslön
Individuell lönesättning tillämpas.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktperson

Charlotta Fornander
Sektionschef
072-7153960

Fackliga företrädare

Olof Carlstein
SEKO
077-22 80 800

Gunilla Jonsson
OFR-S/ST
077-22 80 800

Tina Olsson Sirén
Saco-s
077-22 80 800

Övrigt

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. Du behöver vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund.

Provanställning kan komma att tillämpas.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Ett jobb för dig!

Skicka en påminnelse till dig själv eller tipsa en kompis.

Skicka länk

Genom att klicka "skicka länk" godkänner du att dina uppgifter skickas över internet via epost.