Kriminalvården

Kriminalvarden.se använder cookies för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt för dig.

Kriminalvården logotyp

Anstalten Nyköping söker personal till arbetsdriften sem. vik.

Nyköping Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvårdens uppgift är att genom frivård och anstalter verkställa de påföljder som domstol dömer ut, driva häkten och utföra transporter samt göra personutredningar i brottmål. Uppgifterna ska utföras på ett sätt så lagföring kan ske effektivt och återfall i brott förebyggas. I all verksamhet värnar vi starkt om humaniteten och respekten för den enskildes integritet och rättssäkerhet, utan att kompromissa i fråga om samhällets säkerhet och trygghet.

Läs mer på vår hemsida www.kriminalvarden.se

Verksamhetsområde (VO) Nyköping består av en anstalt och ett häkte. Anstalten har 75 platser i säkerhetsklass två, anstalten ligger ca 4 kilometer från Nyköpings centrum. Häktet har 34 platser och ligger inom en km från Nyköpings centrum.

Arbetsbeskrivning

Du ska tillsammans med övrig personal på arbetsdriften introducera och handleda intagna inom den sysselsättning som finns på anstalten Nyköping.
Vi söker en ordningsam, kommunikativ och flexibel problemlösare. Huvudinriktningen vid enheten är montering av husmoduler och svetsning, där praktiskt handlag är en förutsättning.
I arbetsuppgifterna ingår även skötsel av arbetsdriftens lokaler, maskiner och förråd. En del administrativt arbete, till största delen IT-baserat, kan bli aktuellt.
Vidare ska du medverka till att säkerheten på anstalten upprätthålls och att säkerhetsbestämmelser rörande arbetet efterlevs.

Kvalifikationer

Du har examen från gymnasieskolans program med inriktning mot teknik eller annan utbildning och/eller erfarenhet som bedöms likvärdig
Du är tydlig, kommunikativ, stabil och kan sätta gränser. Du har lätt för att samverka i grupp, är flexibel, initiativrik och kan arbeta självständigt. Servicekänsla och god social kompetens fordras.
Du delar kriminalvårdens grundläggande värderingar om human människosyn, respekt för individen och tro på att människan är utvecklingsbar.
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och din personliga lämplighet. Ett praktiskt handlag är en förutsättning, gärna med erfarenhet av praktiskt arbete.
Du ska ha goda kunskaper i svenska språket i såväl muntlig som skriftlig framställning.
Du har gärna kunskaper i fler språk samt IT-vana.


Anställningens omfattning

Anställningsform: Sommarjobb / Säsongsanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde efter överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2018-03-18
Referensnummer: A751823
Du är välkommen att söka:

Lön

Löneform: Månadslön
Individuell lönesättning tillämpas.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Dagtid
Dagtid måndag - fredag.

Kontakt

Kontaktperson

Månika Hellberg
Kriminalvårdsinspektör
077-22 80 800

Tomas Wiman
Personalass.
077-22 80 800

Fackliga företrädare

Joacim Wäppling
ST
077-22 80 800

Lars Lyckö
SEKO
077-22 80 800

Övrigt

Ansökan lämnas endast via länk i denna annons eller direkt på www.offentligajobb.se. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Viss utbildning på annan ort kan förekomma.

Kriminalvården tillämpar rökfri arbetstid.

Kriminalvården strävar mot en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

De flesta tjänster inom Kriminalvården är säkerhetsklassade. Detta innebär att registerkontroll kommer att föregå beslut om anställning.

Telefonsupport Offentliga Jobb för arbetssökande: 0771-704 704