Kriminalvarden.se använder cookies för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt för dig.

Kriminalvården logotyp

Anstalten Österåker, söker klienthandläggare

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvårdens uppgift är att genom frivård och anstalter verkställa de påföljder som domstol dömer ut, driva häkten och utföra transporter samt göra personutredningar i brottmål. Uppgifterna ska utföras på ett sätt så lagföring kan ske effektivt och återfall i brott förebyggas. I all verksamhet värnar vi starkt om humaniteten och respekten för den enskildes integritet och rättssäkerhet, utan att kompromissa i fråga om samhällets säkerhet och trygghet.

Läs mer på vår hemsida www.kriminalvarden.se

Anstalten Österåker är beläget i Åkersberga ca 3 km från Åkersberga Centrum. Anstalten består av 72 platser behandlingsavdelningarna och en utslussavdelning, Paviljongen, med 21 platser. På behandlingsanstalten bedrivs både kognitiva brotts- och missbruksprogram samt tolvstegsbehandling.

Arbetsbeskrivning

I Klienthandläggartjänsten ingår
att under kriminalvårdsinspektören, ansvara för det samlade klientarbetet vilket bl.a. leda behandlingskollegier och följa upp och handleda kontaktpersoner.
Att ansvara för handläggning av klientärenden för 38 intagna, vilket innebär att planera intagnas verkställighet, bereda ärenden samt fatta beslut enligt delegation.
I uppdraget ingår även att i dialog med kriminalvårdsinspektören utveckla och kvalitetssäkra rättsvårdsarbetet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har adekvat högskoleexamen alternativt annan utbildning eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Särskilt meriterande är tidigare arbetslivserfarenhet som klienthandläggare och/eller arbete med säkerhetsklassade intagna. Meriterande är även att man genomfört kriminalvårdens vsp utbildningar.
Som klienthandläggare bör du vara noggrann, strukturerad och har god skriftlig och muntlig framställningsförmåga. Du är initiativtagande, driven och engagerad. Du har också lätt för att samarbeta, är flexibel samt har hög social kompetens. Stor vikt kommer att läggas vid din personliga lämplighet och din pedagogiska förmåga. Du delar kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen och tron på att människan är utvecklingsbar. Erfarenhet krävs.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Varaktighet: 6 månader eller längre

Tillträde enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2017-09-26
Referensnummer: A711941
Du är välkommen att söka:

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Dagtid
Flextid

Kontakt

Kontaktperson

Sami Tesfay
Kriminalvårdsinspektör
08-55937036

Fackliga företrädare

Robert Holmberg
SEKO
077-2280800

Katarina Lustig
ST
077-2280800

Linda Letterborn Saco
08-559 370 00

Övrigt

Registerkontroll kommer att föregå beslut om anställning.
Kriminalvården tillämpar rökfri arbetstid.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

Ansökan lämnas endast via länk i denna annons eller www.offentligajobb.se. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.
Supporttelefon för sökande: 0771-101029

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.