Kriminalvården

Kriminalvården logotyp

Anstalts- och häkteschef Ystad

Anstalts- och häkteschef Ystad

Ystad Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvården är en del av rättsväsendet, vi har ansvar för fängelser, frivård och häkten samt transporter. Vi arbetar för att göra samhället säkrare och tryggare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln.

Kriminalvården utgörs av sex geografiskt indelade regioner. Varje region leds av en regionchef och består av ett regionkontor och ett antal lokala verksamhetsområden. Region Syd består av Skåne och Blekinge län och har sju häkten, fem anstalter och fem frivårdskontor. Verksamhetsområdet Ystad består av anstalten Ystad för kvinnor (65 platser) och häktet Ystad för män (34 platser). Anstalten och häktet har tillsammans ca 100 medarbetare.

Arbetsbeskrivning

Som chef inom Kriminalvården arbetar du med ett komplext och intressant samhällsuppdrag i en modern myndighet. Du ingår i den regionala ledningsgruppen som består av en regionchef och övriga anstalts-, häktes- och frivårdschefer. I den regionala ledningsgruppen bidrar du tillsammans med din chef och dina kollegor till att utveckla verksamheten och omsätta Kriminalvårdens övergripande mål till praktik inom ditt ansvarsområde. Samarbetet med övriga verksamhetschefer syftar till att nå gemensamma mål och hitta effektiva gränsöverskridande arbetssätt.

Vidare har anstalts- och häkteschefen verksamhets-, budget- och personalansvar inom verksamhetsområdet. Till din hjälp har du bl.a. tre kriminalvårdsinspektörer (första linjens chefer) placerade på dina arbetsställen. Uppgiften är att leda och samordna den dagliga verksamheten utifrån regionala inriktningar och lokala förändringar i omvärlden. På regionchefens uppdrag bedriver anstalts- och häkteschefen en effektiv verksamhet inom tilldelade budgetramar och tillser att kompetens och materiella resurser används optimalt och i god samverkan med personalorganisationer och skyddsorganisation. Du ansvarar för lokal verksamhetsplanering, lokala arbetsgivarfrågor, arbetsmiljö, intern och extern samverkan och klientbeslut. Även personalplanering på kort och lång sikt ingår i arbetet. Ditt uppdrag innebär att leda förbättrings- och utvecklingsarbete inom säkerhet, arbetsmiljö, påverkan och behandling samt tillse intern styrning och kontroll. Du leder lokal ledningsgrupp och fackliga dialoger samt skyddskommitté. Då Kriminalvården står inför krav på omfattande kapacitetsökning medför det sannolikt betydande förändringsarbeten för att möta detta behov. Som chef är man en av flera att leda och driva detta arbete.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är en stabil person, har stor personlig mognad, är relationsbyggare och besitter en god kommunikativ förmåga. I ditt chefs- och ledarskap har du framträdande kompetenser inom förändringsledarskap, problemlösningsförmåga, planeringsförmåga och resultatorientering. Vi förutsätter att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen och tron på människans vilja och förmåga att utvecklas. I handling omsätter du den värdegrund vår verksamhet vilar på och därmed agerar du förebild för dina medarbetare. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

För att kunna bli aktuell för tjänsten behöver du uppfylla följande krav:

• Du har akademisk utbildning/examen om minst 120 hp motsvarande två år på högskola/universitet inom områden som arbetsgivaren bedömer relevant, t.ex. juridik eller beteendevetenskap.
• Alternativt har du annan eftergymnasial utbildning/examen i kombination med flerårig erfarenhet av myndighetsutövning inom rättskedjan, vilka båda arbetsgivaren bedömer som relevanta.
• Väl vitsordad flerårig chefserfarenhet.
• Väl vitsordad erfarenhet av att leda utvecklingsarbete och att driva förändringsprocesser.
• Erfarenhet och förmåga att samverka både internt och externt.
• Goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift.
• B-körkort.
• Svenskt medborgarskap (för att uppfylla beslutade säkerhetskrav enligt säkerhetsklass 2).

Det är meriterande om du har någon av följande meriter:

• Dokumenterad ledarskapsutbildning, t.ex. Kriminalvårdens chefsförsörjningsprogram, eller annan ledarskapsutbildning.
• Erfarenhet av arbete med kvinnor som klienter.
• Erfarenhet av flerårig myndighetsutövning i ledande befattning inom rättsväsendet eller annan verksamhet som bedöms vara relevant.
• Erfarenhet från flera verksamhetsgrenar inom Kriminalvården.
• Väl vitsordad flerårig chefserfarenhet av att leda andra chefer samt leda ledningsgrupp.
• Relevanta språkkunskaper.
• Goda kunskaper om de övergripande förutsättningar (regelverk, budget, arbetsgivarpolitik m.m.) som gäller för offentlig verksamhet i allmänhet och statlig verksamhet i synnerhet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Varaktighet: Tillsvidare

Efter överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2020-04-01
Referensnummer: A938368
Du är välkommen att söka:

Lön

Löneform: Månadslön
Individuell lönesättning tillämpas.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Dagtid
Förtroendearbetstid.

Kontakt

Kontaktperson

Per Björkgren
Regionchef
0708-311047

Ing-Britt Gustavsson
Kriminalvårdsinspektör
042-176025

Fackliga företrädare

Jasminka Badurina
ST/OFR
077-22 80 800

Lotta Helin
SACO
040-692 72 62

Roger Nilsson
Seko
040-6926927

Övrigt

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande.
Denna befattning är placerad i säkerhetsklass två och då utförs en säkerhetsprövning med bl.a. registerkontroll innan beslut om anställning fattas. I detta fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund.
Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.
Arbetspsykologiska tester kommer att vara en del av rekryteringsprocessen.
Kriminalvården tillämpar rökfri arbetstid.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Ett jobb för dig!

Skicka en påminnelse till dig själv eller tipsa en kompis.

Skicka länk

Genom att klicka "skicka länk" godkänner du att dina uppgifter skickas över internet via epost.