Kriminalvarden.se använder cookies för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt för dig.

Kriminalvården logotyp

Anstaltschef, VO Göteborg Syd

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvårdens uppgift är att genom frivård och anstalter verkställa de påföljder som domstol dömer ut, driva häkten och utföra transporter samt göra personutredningar i brottmål. Uppgifterna ska utföras på ett sätt så lagföring kan ske effektivt och återfall i brott förebyggas. I all verksamhet värnar vi starkt om humaniteten och respekten för den enskildes integritet och rättssäkerhet, utan att kompromissa i fråga om samhällets säkerhet och trygghet.


Verksamhetsområdet Göteborg Syd består av anstalten Högsbo och anstalten Sagsjön. Vi är närmare 100 anställda inklusive 5 chefer.
Högsbo är en behandlingsanstalt för män med 83 platser i säkerhetsklass 2. Anstalten ligger i stadsdelen Högsbo, Göteborg. Sagsjön är en behandlingsanstalt för kvinnor med 14 platser i säkerhetsklass 2 och 24 platser i säkerhetsklass 3. Anstalten ligger i Lindome söder om Göteborg. Anstalterna har ett behandlingsuppdrag och arbetar mest med missbruk.
Vid båda anstalter finns arbetsdrift bestående av produktion med skiftande karaktär: monterings- och förpackningsarbete, lackering och snickeriverkstad.

Arbetsbeskrivning

Som chef inom Kriminalvården arbetar du med ett komplext och intressant samhällsuppdrag. Att agera så att du arbetar resultatinriktat, når dina mål samt tar rollen som arbetsgivare är självklart. Vi söker nu en Anstaltschef till VO Göteborg Syd.

Anstaltschefen skall omsätta regionchefens uppdrag inom sitt verksamhetsområde genom att:

- bedriva en effektiv verksamhet inom tilldelade budgetramar och tillse att kompetens och materiella resurser används optimalt och i god samverkan
- ansvara för lokal verksamhetsplanering, lokala arbetsgivarfrågor, intern och extern samverkan, klientbeslut, personalplanering på kort och lång sikt
- leda lokal lednings- och samverkansgrupp samt skyddskommitté
- leda utvecklingsarbete inom säkerhet, påverkan och behandling
- tillse intern styrning och kontroll

Du ingår i den regionala ledningsgruppen där din chef samt dina kollegor utgör en viktig plattform för ditt ledarskap. Din arbetsgivare ger dig förutsättningar att vara framgångsrik i ditt ledarskap genom bland annat ett tydligt uppdrag med krav på uppföljning och resultat. Du har tillgång till stödfunktioner och får den kompetensutveckling som behövs för din fortsatta utveckling som ledare.

Kvalifikationer

Du har högskoleutbildning med för Kriminalvården relevant inriktning eller du har annan utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant. Du har flerårig chefserfarenhet, erfarenhet av utvecklingsarbete och förmåga att driva förändringsprocesser. Du har erfarenhet och förmåga att samverka både internt och externt och du har god kunskap om de villkor som arbetet inom Kriminalvården eller annan motsvarande offentlig verksamhet bedrivs under. Du har en väl utvecklad förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Meriterande är att du har erfarenhet från Kriminalvårdens olika verksamhetsgrenar, har dokumenterad ledarutbildning och att du har erfarenhet av att leda andra chefer.

Som person är du är kreativ, drivande och uthållig. Du agerar resultatinriktat mot uppsatta mål och som beslutsfattare är du tydlig, du motiverar, genomför och följer upp beslut och resultat. I ditt ledarskap är det viktigt att du är positiv, trygg och lyhörd. Under ditt ledarskap känner medarbetarna engagemang, framtidstro och lojalitet för vårt komplexa uppdrag. Din ledningsfilosofi inspirerar till en kreativ utvecklingsanda och resultatmedvetenhet. I handling omsätter du den värdegrund vår verksamhet vilar på och därmed agerar du förebild för dina medarbetare. Ett nyckelord i detta sammanhang är integritet. Du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen och tron på att människan är utvecklingsbar. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.
B-körkort är ett krav.

Vi vill att du i ditt personliga brev även besvarar följande frågor:

Hur skulle du vilja beskriva ditt ledarskap?
Vilka är dina erfarenheter och lärdomar i chefsrollen?

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Varaktighet: Tillsvidare

Tillträde enligt överenskommelse. <br/>

Ansökan

Ansök senast: 2017-09-06
Referensnummer: A702801
Du är välkommen att söka:

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson

Sanela Ovcina
Regionchef
031-752 88 99

Helen Dahlquist
Koordinator
031-752 88 27

Ivana Slijepcevic
HR expert
011-496 33 74

Fackliga företrädare

Ullabeth Karlsson
SACO
031-752 98 95

Urban Karlsson
ST
0521-74 25 82

Christer Hallqvist
SEKO
0502-74 53 17

Övrigt

Kriminalvården är övertygad om att en arbetsplats som präglas av ett öppet klimat där, olikheter respekteras, bidrar till att skapa en bra arbetsmiljö. Mångfald och jämställdhet är därför prioriterade områden. Vidare verkar kriminalvården för en rökfri inom- och utomhusmiljö. Vissa tjänster inom kriminalvården är säkerhetsklassade. Detta innebär att registerkontroll kommer att föregå anställning. I urvalsarbetet kommer arbetspsykologisk testning att användas.

Ansökan lämnas endast via länk i denna annons eller www.offentligajobb.se. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.
Supporttelefon för sökande: 0771-704 704

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.