Kriminalvarden.se använder cookies för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt för dig.

Kriminalvården logotyp

Ansvarig expert till Projektkontor-IT

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvårdens uppgift är att genom frivård och anstalter verkställa de påföljder som domstol dömer ut, driva häkten och utföra transporter samt göra personutredningar i brottmål. Uppgifterna ska utföras på ett sätt så lagföring kan ske effektivt och återfall i brott förebyggas. I all verksamhet värnar vi starkt om humaniteten och respekten för den enskildes integritet och rättssäkerhet, utan att kompromissa i fråga om samhällets säkerhet och trygghet.

Kriminalvårdens IT-avdelning är en viktig del i organisationen. Våra drygt 100 anställda sitter i moderna lokaler och skapar tillsammans de förutsättningar som en modern myndighet kräver. Just nu är vi inne i en expansiv digitaliseringsfas med flera nya projekt på gång. Hos oss får du chansen att jobba och utvecklas på en kreativ avdelning med fokus på innovation och nytänkande.

Den här tjänsten är placerad inom enheten IT Projekt- och Tjänstekontoret där vi är ca 20 anställda. Vi ansvarar för den övergripande projekt- och tjänstekontorsstyrningen inom avdelningen för IT. Enheten ska utveckla och säkerställa en fungerande brygga mellan långsiktiga utvecklingsbehov inom IT och enskilda projekt inom avdelningen avseende t.ex. systemutveckling och teknik. Inom enheten ligger ansvaret för både myndighetens förvaltningsportföljkontor samt IT’s projektkontor.

Läs mer på vår hemsida www.kriminalvarden.se

Arbetsbeskrivning

Vi söker nu en ansvarig till vårt projektkontor på IT. Som expert driver du utvecklingen av projektstyrningsprocesserna i tätt samarbete med kollegorna på myndighetens centrala projektkontor. Du förvaltar och vidareutvecklar metoder och verktyg för att säkerställa god kvalitet och leveranssäkerhet i våra IT-projekt. Du stöttar såväl avdelningens projektledare som chefer i frågor rörande t ex övergripande resursplanering samt planering och uppföljning av leveranser. I rollen har du vidare ansvar för tex introduktion av nya projektledare, startsäkring av projekt, löpande kvalitetskontroller och stöd till styrgrupper. Arbetet drivs i tätt samarbete med förvaltningsportföljansvarig.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högeskoleutbildning med inriktning inom systemvetenskap eller datavetenskap eller annan utbildning som Kriminalvården bedömer vara likvärdig. Du har flera års erfarenhet som projektledare samt erfarenhet från arbeta med förändringsledning och processutveckling. Du är van att driva projekt i större organisationer och har mycket god kompetens i projektstyrningsmodeller samt god kunskap kring olika systemutvecklingsmetoder, gärna agila metoder så som SAFe. Tidigare arbete med projektkontor, förvaltningsstyrning enligt PM3 och IT-styrning enligt ITIL är meriterande.
Vi förutsätter att du är van att arbeta under stort eget ansvar och vi lägger stor vikt vid de personliga egenskaperna. Som person är du strukturerad, initiativtagande och resultatorienterad. Du sätter igång aktiviteter och skapar engagemang och delaktighet för att uppnå resultat. Då rollen har en stor kontaktyta både internt på IT-avdelningen och mot andra avdelningar förutsätter det en god kommunikativ förmåga och att du har lätt för att skapa kontakt och samarbeta med andra.
Du har ett strategiskt tänk, ett brett perspektiv på frågor och god förmåga att se vidare konsekvenser för beslut. Du har goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift.
Du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen och tron på att människan är utvecklingsbar och du förväntas med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Varaktighet: Tillsvidare

Tillträde: Snarast efter överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2017-09-01
Referensnummer: A704347
Du är välkommen att söka:

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön
Individuell lönesättning tillämpas.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Dagtid
Kontorsarbetstid.

Kontakt

Kontaktperson

Anna Landén
Tf enhetschef IT-projekt- och tjänstekontor
072-714 06 23

Fackliga företrädare

Olof Carlstein
SEKO
077-22 80 800

Gunilla Jonsson
OFR-S/ST
077-22 80 800

Ulf Grahn
Saco-s
077-22 80 800

Övrigt

Tjänsten är säkerhetsklassad och registerkontroll kommer att föregå beslut om anställning.

Kriminalvården tillämpar rökfri arbetstid.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

Ansökan lämnas endast via länk i denna annons eller www.offentligajobb.se. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.
Supporttelefon för sökande: 0771-101029

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.