Kriminalvården logotyp

Arbetsrättsjurist till HR-avdelningen

Arbetsrättsjurist till HR-avdelningen

HR-avdelningen Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvården växer – vi bygger nytt, bygger om och bygger till och söker nu nya medarbetare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln. Lyckas vi med det blir samhället tryggare och säkrare för alla. Vi är den myndighet som ansvarar för anstalter, frivård, häkten och klienttransporter.

HR-avdelningen utgör en del av huvudkontoret och har bland annat till uppgift att svara för myndighetens arbetsgivarpolitik och kompetensförsörjning samt att lämna stöd i dessa frågor till verksamheten. Avdelningen ska långsiktigt formulera och driva utvecklingen av arbetsgivarpolitiken för att utveckla myndigheten som en attraktiv och relevant arbetsgivare. I uppdraget ingår att svara för myndighetens arbetsrättsliga stöd till verksamheten.

Kriminalvårdens kapacitetsökning innebär att även HR-avdelningen växer. För att myndigheten ska nå sina mål och kunna genomföra sina uppdrag rekryterar vi nu flera nya medarbetare i olika HR-befattningar över hela landet, för mer information, vänligen besök vår hemsida: https://www.kriminalvarden.se/jobba-hos-oss/

Vi söker nu en arbetsrättsjurist med placering vid huvudkontoret i Norrköping alternativt annan av Kriminalvårdens huvudorter; Stockholm, Örebro eller Göteborg. Möjlighet till distansarbete finns viss del av arbetstiden.

Tjänsten är för närvarande placerad vid HR-avdelningens förhandlingsenhet.

Arbetsbeskrivning

Som arbetsrättsjurist kommer du att samarbeta med samtliga enheter och funktioner vid HR-avdelningen. Du kommer även att ha ett kontinuerligt samarbete med rättsenheten och andra funktioner inom huvudkontoret.

Ditt uppdrag kommer att omfatta utredning, vägledning och rådgivning i samtliga arbetsrättsliga frågeställningar inom myndigheten. Du genomför utbildningar inom det arbetsrättsliga området och medverkar i informationsverksamhet och andra utåtriktade aktiviteter. Du företräder arbetsgivaren i lokala tvisteförhandlingar och bistår vid granskning och utformning av kollektivavtal. I uppdraget ingår även att vägleda HR-experter och chefer vad gäller personalärenden och andra ärenden som rör relationen arbetsgivaren och anställda. Likaså ska du kunna ge stöd i arbetsmiljö- och diskrimineringslagens tillämpning. Du utgör ett arbetsrättsligt stöd till kansliet vid Kriminalvårdens personalansvarsnämnd.

Du kommer även att ha ett nära samarbeta med andra myndigheter och Arbetsgivarverket.

Såväl myndigheten, huvudkontoret som HR-avdelningen är i en utvecklingsfas och därmed behöver du trivas med att vara delaktig i och bidra till såväl HR-avdelningens som myndighetens utveckling. I arbetsuppgifterna ingår internt utvecklingsarbete i form av utveckling av HR-processer.


Kvalifikationer

Vi söker dig som har en mycket god analytisk förmåga, vilket innebär att se sammanhang och ha förmåga att identifiera, analysera och lösa komplexa arbetsrättsliga problem. Du har mycket god förmåga att samarbeta samt intresse och förmåga att stödja kollegor inom hela det arbetsrättsliga fältet.

Vidare har du ett gott omdöme, du bemöter kollegor, parter och andra på ett korrekt, seriöst och balanserat sätt som inger högt förtroende. Ditt arbete styrs av etik och värderingar i avgörande situationer. Du arbetar med bibehållande av hög kvalitet och slutför ärenden inom rimlig tid. Detta inbegriper god förmåga att prioritera ärenden på ett lämpligt sätt och god förståelse för den arbetsinsats olika sakfrågor kräver.

För oss är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen samt tron på människans vilja och förmåga att utvecklas. Du är även medveten om och har förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Vidare förväntas du med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

För att bli aktuell för intervju behöver du ha:
• Juristexamen.
• Erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete inom det arbetsrättsliga området.
• Erfarenhet av att arbeta med utvecklingsarbete inom det arbetsrättsliga och/eller arbetsgivarpolitiska området.
• Mycket goda kunskaper om det arbetsrättsliga regelsystemet och dess tillämpning.
• Mycket god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska.

Det är meriterande om du har:
• Erfarenhet av arbetsrättsligt arbete inom statlig verksamhet eller vid en arbetstagarorganisation.
• Förhandlingserfarenhet.
• Erfarenhet av att genomföra arbetsrättsliga utbildningar.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Varaktighet: Tillsvidare

Placeringsort: Norrköping, Stockholm, Örebro eller Göteborg.
Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2021-12-09
Referensnummer: C68525
Du är välkommen att söka:


Ansökan görs digitalt via rekryteringsverktyget Visma Recruit

Lön

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktperson

Monica Landmark
Konsult SOURCE
0731-550014
monica.landmark@source-executive.se

Axel Berggren
Konsult SOURCE
0707-839600
axel.berggren@source-executive.se

Fackliga företrädare

Olof Carlstein
SEKO
077-22 80 800

Nilla Mölk
OFR-S/ST
077-22 80 800

Tina Olsson Sirén
Saco-s
077-22 80 800

Övrigt

Vi har valt att samarbeta med SOURCE i denna rekrytering. Om du vill ha mer information och en första kontakt är du välkommen att kontakta SOURCE konsult.
Ansökan registrerar du via Kriminalvårdens hemsida eller via www.offentliga jobb.se

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Ett jobb för dig!

Skicka en påminnelse till dig själv eller tipsa en kompis.

Skicka länk

Genom att klicka "skicka länk" godkänner du att dina uppgifter skickas över internet via epost.