Kriminalvården logotyp

Behörighetshandläggare till Kriminalvårdens Servicecenter vikariat

Behörighetshandläggare till Kriminalvårdens Servicecenter vikariat

Kriminalvårdens servicecenter Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvården växer – vi bygger nytt, bygger om och bygger till och söker nu nya medarbetare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln. Lyckas vi med det blir samhället tryggare och säkrare för alla. Vi är den myndighet som ansvarar för anstalter, frivård, häkten och klienttransporter.

Kriminalvården startade ett eget servicecenter (KSC) 1:a januari 2015 som en del av processen att modernisera myndigheten. KSC stödjer myndigheten inom personal- och ekonomiadministrativa tjänster, supportfunktion samt myndighetens växelfunktion. Målet med KSC är att minska administration för chefer och klientnära personal genom en blandning av centralisering och utökat stöd. KSC fungerar som en väg in för frågor och har som mål att lösa alla frågor och problem på ett vänligt och professionellt sätt.

Tjänsten är placerad på sektionen för Personaladministration. Sektionens arbete omfattar löner, personaladministration, reseräkningar, behörighetshantering och utlägg samt förvaltning och förfining av personalsystemet Heroma.

Arbetsbeskrivning

I rollen som behörighetshandläggare arbetar du med bland annat tilldelning/upplägg av behörigheter i Heroma och skapande av medarbetarkonton. Du arbetar nära och tillsammans med systemspecialisterna i behörighetsarbetet och med viss drift av systemet. Du är ett stöd mot medarbetare och chefer inom hela myndigheten både via vårt ärendehanteringssystem och via telefon. Gillar du att arbeta för att ge den bästa servicen och stötta vår kärnverksamhet så hoppas vi att du söker till oss.

Vi ser gärna till att våra medarbetare är med och utvecklar våra processer och arbetssätt. Rollen som behörighetshandläggare kan även innefatta deltagande i olika uppdrag kring tex förbättringsarbete inom våra processer.

Kvalifikationer

Vi söker dig som arbetar bra med andra människor. Du är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande med andra människor. Du tänker strategiskt och har ett brett perspektiv på frågor. Vidare ser du helheter och tar hänsyn till det större perspektivet. Du arbetar bra med komplexa frågor, analyserar och bryter ner problem i sina beståndsdelar och löser komplicerade problem.

Du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen och tron på människans vilja och förmåga att utvecklas. Du förväntas med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vi söker dig som har:
• Akademisk- eller KY-utbildning till lönespecialist/lönekonsult
• Erfarenhet av arbete med upplägg/tilldelning av behörigheter
• Flerårig erfarenhet av lönearbete i större lönesystem
• Förmåga att uttrycka sig mycket väl i tal och skrift på svenska.
• Mycket god datorvana
• Förmåga att kunna hantera och analysera stora mängder data

Det är meriterande om du har:
• Annan utbildning som kan vara relevant för behörighetsarbetet
• Erfarenhet av personalsystemet Heroma,
• Erfarenhet av personalarbete inom offentlig sektor samt statlig erfarenhet
• Erfarenhet av löneadministration
• Erfarenhet av systemadministration
• Mycket goda kunskaper i Excel

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Varaktighet: 6 månader eller längre

Tillträde snarast enligt överenskommelse
Placeringsort Norrköping

Tidsbegränsat till: 2022-08-31

Ansökan

Ansök senast: 2021-09-27
Referensnummer: C62262
Du är välkommen att söka:


Ansökan görs digitalt via rekryteringsverktyget Visma Recruit

Lön

Löneform: Månadslön
Individuell lönesättning tillämpas.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson

Malin Kyndel
Gruppchef
011-496 37 04

Fackliga företrädare

Olof Carlstein
SEKO
077-22 80 800

Tina Olsson Sirén
Saco-s
077-22 80 800

Christine Nilsson
OFR-S/ST
077-22 80 800

Övrigt

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. Du behöver vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Ett jobb för dig!

Skicka en påminnelse till dig själv eller tipsa en kompis.

Skicka länk

Genom att klicka "skicka länk" godkänner du att dina uppgifter skickas över internet via epost.