Kriminalvården

Kriminalvarden.se använder cookies för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt för dig.

Kriminalvården logotyp

Beroendeterapeut, 12-stegsbehandling till Anstalten Österåker

Anstalten Österåker Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvården är en del av rättsväsendet och vi har ansvar för fängelser, frivård och häkten. Vi arbetar för att göra samhället säkrare och tryggare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln.

Läs mer på vår hemsida www.kriminalvarden.se

Anstalten Österåker är en behandlingsanstalt som är belägen ca 3km från Åkersberga centrum. Här arbetar vi med intagnas alkohol- narkotika och spelberoende samt våldsproblematik, dels med KBT-behandling, dels med 12-stegsbehandling. Anstalten söker nu en ordinarie och ett vikariat som programledare för 12-stegsbehandling.

Arbetsbeskrivning

Verksamhetens syfte är att motivera och behandla alkohol- och narkotikaberoende klienter genom 12-stegsbehandling. Arbetet med klienterna sker utifrån ett kognitivt förhållningssätt. Som terapeut arbetar du med behandling i grupp för ett antal intagna med betoning på grupprocess. Du har även enskilda samtal vid behov för att motivera intagna till att delta i behandlingen.

Du kommer att ingå i en grupp programledare och terapeuter med programuppdrag, omfattande såväl individuella program som grupprogram. Programteamets arbete leds av en kriminalvårdsinspektör. Tillsammans med övrig personal svarar du för säkerhets- och ordningsfrågor under behandlingsarbetet. Du kommer att arbeta med tydligt formulerade uppdrag såväl kvantitativt som kvalitativt. Viktigt är att utveckla ett gott samarbete såväl med andra programledare och terapeuter som med övrig personal på anstalten. Det finns fastställda manualbaserade riktlinjer för hur 12-stegsbehandling skall drivas i Kriminalvården vilket även är forskningsanknutet.

Kvalifikationer

Vi söker dig med godkänt slutbetyg från gymnasiet alternativt annan utbildning som Kriminalvården finner relevant. Det är ett krav att du har genomgått de enligt 12-stegsmetoden nödvändiga kurs- och praktikavsnitten för att få arbeta som alkohol- och drogterapeut. Har du eget beroende bör du ha minst 5 års dokumenterad nykterhet/drogfrihet.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet som för oss innebär att du är stabil, uthållig och har en empatisk förmåga.

Du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen och tron på att människan är utvecklingsbar och du förväntas med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Varaktighet: 6 månader eller längre

tillträde enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2018-05-28
Referensnummer: A781528
Du är välkommen att söka:

Lön

Löneform: Månadslön

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson

Mark Tingvall
Kriminalvårdsinspektör
08-55937022

Fackliga företrädare

Robert Holmberg
SEKO
077-2280800

Linda Letterborn Saco
08-559 370 00

Nadine El Bazal
ST
077-22 80 800

Övrigt

Registerkontroll kommer att föregå beslut om anställning.
Kriminalvården tillämpar rökfri arbetstid.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

Ansökan lämnas endast via länk i denna annons eller www.offentligajobb.se. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.
Supporttelefon för sökande: 0771-693 693

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.