Kriminalvården logotyp

Processtöd till Frivården i region Stockholm

Processtöd till Frivården i region Stockholm

Frivård Stockholm Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvården växer – vi bygger nytt, bygger om och bygger till och söker nu nya medarbetare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln. Lyckas vi med det blir samhället tryggare och säkrare för alla. Vi är den myndighet som ansvarar för anstalter, frivård, häkten och klienttransporter.

Vill du veta mer? Hör vad våra medarbetare tycker om att arbeta inom Kriminalvården: https://www.kriminalvarden.se/jobba-hos-oss/

Frivården Stockholm Stad och Frivården Stockholms län söker nu två medarbetare till den nya befattningen Processtöd till respektive verksamhet. Frivården Stockholm stad har kontor på Gärdet. Frivården Stockholms län är uppdelat på två kontor, i Huddinge centrum och Sollentuna centrum, tjänsten kommer ha sin huvudsakliga placering i Huddinge.

Arbetsbeskrivning

I rollen som processtöd är du ett stöd för frivårdschefer och kriminalvårdsinspektörer i arbetet på kort och lång sikt med uppdrag, utredningar och uppföljning av resultat generellt, men också i de årliga löpande processerna. Du genomför analyser av verksamheten och i dialog med chefer och medarbetare ger förlag till åtgärdsplaner

Rollen innebär också att vara ett stöd i arbete med förändringsledning, stötta och delta i lokala och lokal-regionala uppdrag och projekt. Delta i kvalitetsarbete och praxisarbete kopplat till processutveckling och kvalitetsutveckling och i dialog med andra kollegor ta fram utvecklingsförslag inom olika arbetsprocesser. Det ingår i arbetet att leda workshops och stötta chefer i utvecklingsprocesser.

Kvalifikationer

I rollen som processtödjare söker vi dig som ser helheten och tar hänsyn till det större perspektivet. Du förstår din roll, men ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut. Tar ansvar för dina uppgifter. Du måste själv kunna strukturera ditt angreppssätt och driver dina processer vidare och även ha kontakt med flera aktörer. Vi ser också att du till din natur har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. Snabbt kunna ändra ditt synsätt och förhållningssätt. Vidare har du lätt för att se möjligheterna i förändringar. Planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Du sätter upp och håller tidsramar. Behåller lugnet är uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Du har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och anstränger dig för att leverera lösningar.

För att trivas och lyckas i ditt uppdrag är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen och tron på att människan är utvecklingsbar. Du är även medveten om och har förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Vidare förväntas du med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi söker dig som har:
• Kandidatexamen 180 hp med inriktning mot kvalitetsledning, offentlig förvaltning, statsvetenskap, juridik eller beteendevetenskap alternativt annan akademisk utbildning tillsammans med erfarenhet som bedöms lämplig för tjänsten.
• Erfarenhet av målstyrning och förändringsledning
• Goda kunskaper av utrednings- uppföljnings och analysarbete
• Goda förvaltningsrättsliga kunskaper
• Goda kunskaper i svenska språket, såväl i tal som skrift

Det är meriterande om du har:
• Erfarenhet av myndighetsutövning
• Erfarenhet av Kriminalvårdens verksamhet, eller annan rättsvårdande myndighet
• Erfarenhet av frivårdens verksamhet
• Erfarenhet av projektledning

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Varaktighet: Tillsvidare

Enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2021-12-08
Referensnummer: C68208
Du är välkommen att söka:


Ansökan görs digitalt via rekryteringsverktyget Visma Recruit

Lön

Löneform: Månadslön
Individuell lönesättning tillämpas

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 2

Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson

Cecilia Löfström
Frivårdschef
08-559 377 65

Göran Törnblom
Frivårdschef
0765-188738
Goran.Tornblom@kriminalvarden.se

Madeleine Ragnell
Personalhandläggare
0736988740
madeleine.ragnell@kriminalvarden.se

Ella Ahtiainen Kjellman
HR
0733485183
ella.kjellman@kriminalvarden.se

Fackliga företrädare

Ylva Borelid
Seko
08-559 371 55

Mikaela Heimer
SACO
0768997824
mikaela.heimer@kriminalvarden.se

Övrigt

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Säkerhetskontroll kommer att föregå beslut om anställning.

Observera att vi i denna rekrytering arbetar med löpande urval och intervjuer kan därför komma att genomföras innan sista ansökningsdatum.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Ett jobb för dig!

Skicka en påminnelse till dig själv eller tipsa en kompis.

Skicka länk

Genom att klicka "skicka länk" godkänner du att dina uppgifter skickas över internet via epost.