Kriminalvården

Kriminalvården logotyp

Bibliotekarie till Kriminalvårdens medarbetarbibliotek

Bibliotekarie till Kriminalvårdens medarbetarbibliotek

Redaktionen Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvården är en del av rättsväsendet och vi ansvarar för häkten, anstalter, frivård och transporter. Vi arbetar för att göra samhället säkrare och tryggare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln.

Kriminalvårdens kommunikationsavdelning med 22 personer ansvarar för myndighetens interna och externa kommunikationsarbete, pressfrågor samt för myndighetens samlade varumärkesarbete.

Tjänsten är placerad på redaktionssektionen som har ansvar för myndighetens interna kommunikation, för nyhets- och publiceringsplanering samt innehållsproduktion i samband med informations- och kommunikationsinsatser. Sektionen ansvarar för personaltidning, medarbetarbibliotek samt planering och genomförande av interna kommunikationsinsatser.

Arbetsbeskrivning

I rollen som bibliotekarie kommer du att förvalta Kriminalvårdens medarbetarbibliotek och har sedvanliga bibliotekarieuppgifter. Du arbetar med katalogisering i Marc 21,hanterar fjärrlån och är också delförvaltare av Kriminalvårdens bibliotekssystem Mikromarc. I rollen som bibliotekarie ingår att köpa in informationsresurser via ramavtal och offentliga upphandlingar samt administration av vetenskapliga databaser och utveckling av e-resurser. Vid sidan av förvaltning är dina huvudsakliga arbetsuppgifter att genomföra informationssökning i samarbete med Kriminalvårdens medarbetare. Du kommer att stötta medarbetare i frågor som rör informationsförsörjning. Att vara ensam bibliotekarie på medarbetarbiblioteket ställer höga krav på att kunna driva och utveckla arbetet och biblioteket själv.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Du har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och anstränger dig för att leverera lösningar. Vidare planerar, organiserar och prioriterar du arbetet på ett effektivt sätt. Du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och kan snabbt ändra ditt synsätt samt förhållningssätt. Vidare tar du ansvar för din uppgift. Du strukturer själv ditt angreppssätt och driver dina processer vidare. Du underhåller kontinuerligt din specialistkunskap. Du är en kunskapsresurs för andra.

För oss är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen samt tron på människans vilja och förmåga att utvecklas. Du är även medveten om och har förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Vidare förväntas du med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi söker dig som har:
• akademisk examen i biblioteks- och informationsvetenskap
• erfarenhet av arbete inom vetenskapligt biblioteksområde, från bibliotek på statlig myndighet eller annat specialbibliotek
• erfarenhet av bibliotekssystemet Mikromarc
• erfarenhet av arbete med digitala informationsresurser
• kunskap om digitala verktyg
• mycket god förmåga att uttrycka sig väl i tal och skrift på svenska
• god kunskap i engelska
• goda kunskaper och erfarenhet att arbeta i klassifikationssystemet Dewey decimalklassifikation, DDK

Det är meriterande om du har:
• masterexamen i biblioteks- och informationsvetenskap
• erfarenhet av att arbete inom Kriminalvården
• erfarenhet av att ha arbetat som ensambibliotekarie där du själv drivit och utvecklat arbetet
•erfarenhet av arbete på en kommunikationsavdelning eller motsvarande

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde snarast enligt överenskommelse
Placeringsort Norrköping

Ansökan

Ansök senast: 2021-01-25
Referensnummer: C45773
Du är välkommen att söka:


Ansökan görs digitalt via rekryteringsverktyget Visma Recruit

Lön

Löneform: Månadslön
Individuell lönesättning tillämpas

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson

Petra Wetterström
Redaktionschef
011-496 33 30

Fackliga företrädare

Olof Carlstein
SEKO
077-22 80 800

Gunilla Jonsson
OFR-S/ST
077-22 80 800

Tina Olsson Sirén
Saco-s
077-22 80 800

Övrigt

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas.

I denna rekrytering tillämpas löpande urval.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Ett jobb för dig!

Skicka en påminnelse till dig själv eller tipsa en kompis.

Skicka länk

Genom att klicka "skicka länk" godkänner du att dina uppgifter skickas över internet via epost.