Kriminalvården

Kriminalvården logotyp

Brandingenjör till Säkerhetsavdelningen

Brandingenjör till Säkerhetsavdelningen

Säkerhetsavdelningen Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvården är en del av rättsväsendet och vi ansvarar för häkten, anstalter, frivård och transporter. Vi arbetar för att göra samhället säkrare och tryggare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln.

Säkerhetsavdelningen ska ge styrning och stöd till säkerhetsarbete inom övriga verksamheten. Avdelningen arbetar med att bevaka, analysera trender och händelser som kan påverka säkerhetsarbetet samt utveckla och implementera ledande arbetssätt. Tjänster är placerad inom sektionen för fysisk och teknisk säkerhet.

Arbetsbeskrivning

I vår strävan mot att ständigt bli bättre rekryterar vi en central resurs inom brandskyddsområdet. Du kommer att arbeta med hela spektrumet av frågor relaterat till brandskydd, allt ifrån byggprocess till förvaltning av brandtekniska system.

På Säkerhetsavdelningen har du en central funktion för hela Kriminalvården. Kriminalvården komplexa verksamhet i relation till det ökade behovet av fler platser ger dej stora utmaningar men också stora möjligheter att leda myndighetens arbete i brandskyddsfrågor. Du kommer att arbeta tillsammans med en kompetent brandexpert med lång erfarenhet av arbete inom Kriminalvården.

Arbetet innebär till stor del frågor kring byggnadstekniskt brandskydd. Du behöver arbeta med både utredning, projektering och förvaltning så att brandskyddsfrågor beaktas och hanteras på rätt sätt. I arbetet tar du hänsyn till regler och sätter det i förhållande till Kriminalvårdens organisation för att förebygga risker och uppnå ett bra brandskydd. Detta är av central betydelse för Kriminalvården. Du kommer även att arbeta med det organisatoriska brandskyddet och hjälpa våra olika enheter genom rådgivning och utbildning i brandskydd. Utöver systematiskt brandskyddsarbete kan ytterligare arbetsuppgifter inom övriga säkerhetstekniska områden ingå.

Tjänsteresor inom Sverige förekommer i stor utsträckning.

Kvalifikationer

Vi söker dig som arbetar på tills projekt är avslutade eller resultat uppnådda. Du strukturer själv ditt angreppssätt och driver dina processer vidare. I ditt arbete ser du till sakers långsiktiga betydelse och vidare konsekvenser för att sedan anpassa dina handlingar till detta. Vidare arbetar du bra med komplexa frågor. I yrkesmässiga sammanhang är du utåtriktad och socialt aktiv.

För oss är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen samt tron på människans vilja och förmåga att utvecklas. Du är även medveten om och har förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Vidare förväntas du med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi söker dig som har:
• Utbildning som brandingenjör alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet som Kriminalvården bedömer relevant
• Minst 5 års erfarenhet av arbete inom brandskydd
• Erfarenhet av byggprocess och förvaltning av byggnadstekniskt brandskydd
• Fördjupad kunskap i byggnadstekniskt brandskydd
• Förmåga att uttrycka sig väl i tal och skrift på svenska

Det är meriterande om du har:
• Erfarenhet från Kriminalvårdens verksamhet och organisation
• Kunskap inom säkerhetstekniska system

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde enligt överenskommelse.
Placeringsort på huvudkontoret i Norrköping alternativt Stockholm, Örebro, Göteborg eller Malmö där regionkontor finns.

Ansökan

Ansök senast: 2020-11-03
Referensnummer: A978347
Du är välkommen att söka:


Ansökan görs digitalt via rekryteringsverktyget Visma Recruit

Lön

Löneform: Månadslön
Individuell lönesättning tillämpas.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson

Petra Wallblom
Sektionschef
011-496 36 66

Fackliga företrädare

Olof Carlstein
SEKO
077-22 80 800

Gunilla Jonsson
OFR-S/ST
077-22 80 800

Tina Olsson Sirén
Saco-s
077-22 80 800

Övrigt

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. Du behöver vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Ett jobb för dig!

Skicka en påminnelse till dig själv eller tipsa en kompis.

Skicka länk

Genom att klicka "skicka länk" godkänner du att dina uppgifter skickas över internet via epost.