Kriminalvården logotyp

Chef (kriminalvårdsinspektör) återfallsförebyggande programverksamhet

Chef (kriminalvårdsinspektör) återfallsförebyggande programverksamhet

Frivård Stockholm Stad Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvården växer – vi bygger nytt, bygger om och bygger till och söker nu nya medarbetare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln. Lyckas vi med det blir samhället tryggare och säkrare för alla. Vi är den myndighet som ansvarar för anstalter, frivård, häkten och klienttransporter.

I Stockholm består Frivården av två verksamhetsområden. Frivården Stockholm stad med kontor på Gärdet och Frivården Stockholms län med kontor i Sollentuna och Huddinge. Totalt är vi ca 130 medarbetare, sju linjechefer samt en frivårdschef per verksamhetsområde.

Arbetsbeskrivning

Vi söker nu en chef som ska leda den återfallsförebyggande programverksamheten för frivården i Stockholms stad. Tjänsten är placerad vid Frivårdens kontor på Gärdet. Kriminalvårdens programverksamhet omfattar arbete, utbildning, behandlingsprogram och syftar till att ge våra klienter ökade kunskaper, insikter, färdigheter och därmed ändrat beteende. Du kommer att arbeta med utbildade programledare i evidensbaserade program som visar god effekt. Du får alltså en viktig roll då programmen är grunden för det återfallsförebyggande arbete vi bedriver!

Som chef har du ett tudelat uppdrag, dels kommer du att ansvara för processerna kring programmen, där det operativa arbetet i programmen utförs av programledare (vill du veta mer om deras vardag, titta på filmen överst i annonsen). Den andra delen av ditt uppdrag är ansvaret för den regionala programverksamheten i hela Stockholmsregionen, som delas mellan två chefer på frivården och två chefer inom anstalt. Arbetet förutsätter ett nära och gott samarbete mellan dessa fyra chefer.

Som chef leder, utvecklar och följer du upp verksamheten och stöttar dina medarbetare i det dagliga arbetet. Du kommer att ha personalansvar för ca 15 programledare. I arbetet ingår personal-, budget- och arbetsmiljöansvar. Du ingår i ledningsgruppen i frivården Stockholms stad, där frivårdschefen och dina chefskollegor utgör en viktig plattform för ditt ledarskap. Du kommer också att ha möjlighet att påverka utformningen av det pågående förändringsarbete där Kriminalvården går från lokal programsamordning till regional med samarbeten över verksamhetsgränser.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har lätt för att samarbeta och förmågan att engagera andra. Du är tydlig i din kommunikation och kan anpassa ditt budskap utifrån mottagarens förutsättningar. Du kan snabbt anpassa dig till förändrade omständigheter, har lätt att anta nya synsätt och förhållningssätt och ser möjligheterna i förändring. Du har en utvecklad förmåga att arbeta mål- och resultatinriktat. Du innehar personlig mognad, är lugn och professionell även i krävande situationer. I din yrkesroll har du en analytisk blick, god problemlösningsförmåga och en förmåga att tillsammans med dina medarbetare driva utvecklings- och förändringsarbete i vår verksamhet. Du är van att vara en engagerad del i en ledningsgrupp där strategiska frågor är viktigt.

Självklart har du ett samhällsengagemang och du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen och tron på människans vilja och förmåga att utvecklas. Du är medveten om och har även förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar en själv och andra. Vidare förväntas du med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

KRAV
• Akademisk examen om minst 180 hp inom område som Kriminalvården bedömer som relevant.
• Väl vitsordad erfarenhet av arbets- och personalledning.
• Förmåga att uttrycka dig väl på svenska i såväl tal som skrift.

MERITERANDE
• Erfarenhet som chef med personalansvar.
• Dokumenterad ledarskapsutbildning.
• Aktuell erfarenhet av arbete inom Kriminalvården.
• Relevant erfarenhet från annan myndighet i rättskedjan eller från annan offentlig verksamhet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Varaktighet: Tillsvidare

Tillträde enl överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2022-02-03
Referensnummer: C72620
Du är välkommen att söka:


Ansökan görs digitalt via rekryteringsverktyget Visma Recruit

Lön

Löneform: Månadslön

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Dagtid
Dagtid med flextidsavtal.

Kontakt

Kontaktperson

Göran Törnblom
Frivårdschef
0765-188738
Goran.Tornblom@kriminalvarden.se

Niclas Ingesson (facklig)
Ledarna
08-559 399 31

Fackliga företrädare

Mikaela Heimer
SACO
0768997824
mikaela.heimer@kriminalvarden.se

Ylva Borelid
SEKO
0768205219

John Lundell
OFR/ST
077-22 80 800

Övrigt

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Intervjuer kommer att genomföras den 10 februari.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Ett jobb för dig!

Skicka en påminnelse till dig själv eller tipsa en kompis.

Skicka länk

Genom att klicka "skicka länk" godkänner du att dina uppgifter skickas över internet via epost.