Kriminalvården logotyp

Chef (kriminalvårdsinspektör) för klientavdelning, häktet Huddinge

Chef (kriminalvårdsinspektör) för klientavdelning, häktet Huddinge

Häktet Huddinge Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvården växer – vi bygger nytt, bygger om och bygger till och söker nu nya medarbetare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln. Lyckas vi med det blir samhället tryggare och säkrare för alla. Vi är den myndighet som ansvarar för anstalter, frivård, häkten och klienttransporter.

Vill du veta mer? Hör vad våra medarbetare tycker om att arbeta inom Kriminalvården: https://www.kriminalvarden.se/jobba-hos-oss/

Läs mer om häktet Huddinges verksamhet på vår hemsida: https://www.kriminalvarden.se/hitta-och-kontakta/verksamhet/hakte/huddinge/#omHäktet Huddinge är ett av Kriminalvårdens säkerhetshäkten med plats för 161 intagna fördelade på inskrivningsavdelning, gemensamhetsavdelningar och restrektionsavdelning samt säkerhetsplatser. Häktet Huddinge är en välfungerande arbetsplats med låg personalomsättning och hög trivsel. Totalt är vi ca 170 medarbetare som tillsammans sköter häktets dagliga drift. För de intagna finns möjlighet till sysselsättning i praktisk arbetsträning, studier och annan strukturerad verksamhet.

Arbetsbeskrivning

Vi söker dig som vill bli en av de chefer (kriminalvårdsinspektörer) som leder, följer upp och utvecklar både medarbetare och verksamhet på någon av våra avdelningar. Som arbetsgivare vill vi se att dina kompetenser och erfarenheter kommer till sin rätt, det innebär att vi kommer att bereda plats för dig i den del av verksamheten där vi ser att du får bäst förutsättningar.

Direkt underställd häkteschefen har du personal-, budget- och arbetsmiljöansvar för en personalgrupp. Merparten av de anställda inom häktet är kriminalvårdare, vissa med specifika funktionsuppdrag. Inom verksamheterna finns också säkerhets- och klienthandläggare, vårdprofessioner, kökspersonal m fl. Som chef växlar du mellan den dagliga arbetsledningen på avdelningen och det strategiska ledarskapet i den verksamhetsövergripande ledningsgruppen. Du leder, du ser och hör vad som händer i vardagen, du har dialog med medarbetare och chefskollegor. Du har en fot i händelsestyrd och föränderlig vardag och en fot i strategi och långsiktig planering.

Du ingår i häktets ledningsgrupp tillsammans med häkteschefen och sju avdelningschefer. Samarbetet mellan cheferna på häktet i Huddinge är öppet och nära, du kommer att bli involverad i de flesta frågor som uppstår i verksamheten och har alltid ett bollplank i dina chefskollegor när du behöver det.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har stabilitet och personlig mognad. Du är tydlig i din kommunikation och når ut med ditt budskap. Du är en närvarande chef som är bra på att bygga och bibehålla goda relationer. Du förstår din roll i helheten, dina ramar och ditt svängrum och fattar därför omdömesgilla beslut. Erfarenhet av förändringsarbete, problemlösningsförmåga och god planerings- och prioriteringsförmåga kommer vara dig till god nytta.

Krav

• Akademisk utbildning/högskoleexamen om minst 120 hp motsvarande 2 år på högskola/universitet inom områden som Kriminalvården bedömer relevant alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer relevant.
• Erfarenhet av personal- och arbetsledning inom relevant område.
• Goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift

Meriterande

• Erfarenhet av chefsroll, gärna i offentlig sektor.
• Erfarenhet av arbete inom kriminalvården, socialt arbete eller rättskedjan i övrigt.
• Dokumenterad ledarskapsutbildning

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Varaktighet: Tillsvidare

Enl överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2021-12-06
Referensnummer: C68957
Du är välkommen att söka:


Ansökan görs digitalt via rekryteringsverktyget Visma Recruit

Lön

Löneform: Månadslön

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson

Anna Fromm
Häkteschef
anna.fromm@kriminalvarden.se

Niclas Ingesson (facklig)
Ledarna
08-559 39931

Fackliga företrädare

Mikaela Heimer
Saco
08-559 384 66

Ylva Borelid
Seko
08-559 371 55

John Lundell
ST
0772 28 08 00

Övrigt

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll och personutredning kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. Du behöver vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Intervjuer genomförs den 17 december.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Ett jobb för dig!

Skicka en påminnelse till dig själv eller tipsa en kompis.

Skicka länk

Genom att klicka "skicka länk" godkänner du att dina uppgifter skickas över internet via epost.