Kriminalvården logotyp

Chef (kriminalvårdsinspektör) till anstalten Storboda

Chef (kriminalvårdsinspektör) till anstalten Storboda

Anstalten Storboda Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvården växer – vi bygger nytt, bygger om och bygger till och söker nu nya medarbetare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln. Lyckas vi med det blir samhället tryggare och säkrare för alla. Vi är den myndighet som ansvarar för anstalter, frivård, häkten och klienttransporter.

Vill du veta mer? Hör vad våra medarbetare tycker om att arbeta inom Kriminalvården: https://www.kriminalvarden.se/jobba-hos-oss/

Läs mer om anstalten Storbodas verksamhet på vår hemsida: https://www.kriminalvarden.se/hitta-och-kontakta/verksamhet/anstalt/storboda/#omStorboda strax utanför Rosersberg norr om Stockholm är en anstalt i säkerhetsklass 2 med 87 platser samt ett häkte med 24 platser för intagna som inväntar utvisning från landet. De 87 intagna på anstalten arbetar i träindustri eller deltar i grund- eller gymnasieutbildning eller andra typer av aktiviteter för att förbereda dem för ett liv utan kriminalitet och droger. Ca 100 medarbetare driver tillsammans anstalten och häktet Storboda. Är du bilburen parkerar du gratis, vill du hellre åka pendeltåg så ligger Storboda bara 10 min promenad från stationen.

Arbetsbeskrivning

Vi söker dig som vill bli en av de chefer (kriminalvårdsinspektörer) som leder, följer upp och utvecklar både medarbetare och verksamhet på en av våra klientavdelningar.

Direkt underställd kriminalvårdschefen har du personal-, budget- och arbetsmiljöansvar för huvudsakligen kriminalvårdare. Som chef växlar du mellan den dagliga arbetsledningen på avdelningen och det strategiska ledarskapet i den verksamhetsövergripande ledningsgruppen. Du är också beslutsfattare i olika klientbeslut. I din arbetsgrupp finns 16 medarbetare, merparten kriminalvårdare men även administrativ personal och Storbodas två sjuksköterskor. Tillsammans med dina medarbetare och övriga chefer inom verksamhetsområdet arbetar du för att rusta klienter för ett liv utan kriminalitet och droger.

Som på alla lite mindre arbetsplatser får du som chef inom Storboda möjlighet att ha helhetssyn och vara med i alla aspekter kring verksamheten. Du styr, du leder, du ser och hör vad som händer i vardagen, du har dialog med medarbetare och chefskollegor. Du har en fot i strategi och långsiktig planering, en fot i en händelsestyrd och föränderlig vardag - Vi kan lova dig intressanta arbetsdagar!

Kvalifikationer

Vi söker dig som har stabilitet och personlig mognad. Du är en person som har lättare att se lösningar än problem och gärna arbetar med ständiga förbättringar i stort och smått. Du är bra på att bygga och bibehålla goda relationer och samarbetar väl. Planeringsförmåga och god kommunikationsförmåga är andra egenskaper som kommer vara dig till nytta. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

KRAV

• Akademisk utbildning/högskoleexamen om minst 120 hp motsvarande 2 år på högskola/universitet inom områden som Kriminalvården bedömer relevant alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer relevant.
• Erfarenhet av personal- och arbetsledning inom relevant område.
• Goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift

MERITERANDE

• Erfarenhet av chefsroll, gärna i offentlig sektor.
• Erfarenhet av arbete inom kriminalvården, socialt arbete eller rättskedjan i övrigt.
• Dokumenterad ledarskapsutbildning

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Varaktighet: 6 månader eller längre

Tillträde enl ö k under mars månad 2022.

Tidsbegränsat till: 2022-12-31

Ansökan

Ansök senast: 2021-12-12
Referensnummer: C68733
Du är välkommen att söka:


Ansökan görs digitalt via rekryteringsverktyget Visma Recruit

Lön

Löneform: Månadslön

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Dagtid
Dagtid, flextidsavtal.

Kontakt

Kontaktperson

Gabriel Wessman
Anstaltschef
08-559 374 98
gabriel.wessman@kriminalvarden.se

Niclas Ingesson (facklig)
OFR/Ledarna
08-559 39931

Fackliga företrädare

Mikaela Heimer
Saco
08-559 384 66

John Lundell
ST
0772 28 08 00

Ylva Borelid
Seko
08-559 371 55

Övrigt

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Intervjuer kommer att genomföras den 20 dec.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Ett jobb för dig!

Skicka en påminnelse till dig själv eller tipsa en kompis.

Skicka länk

Genom att klicka "skicka länk" godkänner du att dina uppgifter skickas över internet via epost.