Kriminalvården logotyp

Chef (kriminalvårdsinspektör) till Frivården Västervik

Chef (kriminalvårdsinspektör) till Frivården Västervik

Frivård Öst Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvården växer – vi bygger nytt, bygger om och bygger till och söker nu nya medarbetare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln. Lyckas vi med det blir samhället tryggare och säkrare för alla. Vi är den myndighet som ansvarar för anstalter, frivård, häkten och klienttransporter.

Frivården Västervik är en del av frivården Östergötlands tre verksamhetsställen fördelade på frivårdskontor i Norrköping, Linköping och i Västervik. Kontoret ligger i anslutning till anstalten Västervik. På arbetsplatsen arbetar ca 10 personer.

Arbetsbeskrivning

Inom Kriminalvården arbetar du med ett komplext och viktigt samhällsuppdrag där du kan göra nytta - och skillnad. Du kommer till en arbetsplats som värdesätter delaktighet, personlig utveckling och engagemang. Som ledare hjälper du dina medarbetare att på olika sätt rusta våra klienter att klara ett liv utan kriminalitet och droger, det vi kallar Bättre ut.

Som chef leder, utvecklar och följer du upp verksamheten samt utgör ett stöd för dina medarbetare i det dagliga arbetet. I arbetet ingår personal-, budget- och arbetsmiljöansvar för ca 10 medarbetare som främst arbetar som frivårdsinspektörer och administratörer. Du ingår i en ledningsgrupp bestående av kriminalvårdschef samt ytterligare tre kriminalvårdsinspektörer.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har lätt för att samarbeta och förmågan att engagera andra. Du är tydlig i din kommunikation och kan anpassa ditt budskap utifrån mottagarens förutsättningar. Du är lugn och professionell även i krävande situationer och har förmågan att anpassa dig till förändrade förutsättningar. I din yrkesroll har du en analytisk blick, god problemlösningsförmåga och en förmåga att tillsammans med dina medarbetare driva utvecklings- och förändringsarbete i vår verksamhet. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

För att trivas och lyckas i ditt uppdrag är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen och tron på människans vilja och förmåga att utvecklas. Du har även förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar en själv och andra. Vidare förväntas du med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Krav
-Akademisk examen (lägst kandidatnivå) inom ämnesområde som vi bedömer relevant.
-Aktuell erfarenhet av arbete inom Kriminalvården.
-Väl vitsordad chefs- eller ledarerfarenhet.
-Kunskap om och erfarenhet av förändringsledning.
-Erfarenhet av myndighetsutövande företrädesvis inom rättskedjan.
-Goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift.
-B-körkort.

Meriterande
-Dokumenterad ledarskapsutbildning så som Kriminalvårdens chefsförsörjningsprogram eller annan ledarskapsutbildning.
-Erfarenhet av arbete med motivationsinsatser och vana att leda grupper mot uppsatta mål.
-Aktuell erfarenhet av arbete inom frivård.
-Erfarenhet från flera verksamhetsgrenar inom Kriminalvården.
-Erfarenhet av att leda myndighetsutövande organisation företrädesvis inom kriminalvården.
- Medvetenhet om och förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar en själv och andra

Är du nyfiken och vill veta mer? Här kan du läsa mer om oss samt allmänhetens vanliga och ovanliga frågor och våra svar: https://www.kriminalvarden.se/om-kriminalvarden/123-fragor/#

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Varaktighet: Tillsvidare

Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2021-11-02
Referensnummer: C64205
Du är välkommen att söka:


Ansökan görs digitalt via rekryteringsverktyget Visma Recruit

Lön

Löneform: Månadslön
Individuell lönesättning tillämpas.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson

Emil Ahlquist
Kriminalvårdschef
0708-390195

Fackliga företrädare

Staffan Hederberg
OFR/ST
013-495 29 08

Anna Berglund
SACO
013-4952927

Daniel Runsten
SEKO
0707-311 376

Övrigt

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande och en säkerhetskontroll kommer därför att föregå beslut om anställning.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Ett jobb för dig!

Skicka en påminnelse till dig själv eller tipsa en kompis.

Skicka länk

Genom att klicka "skicka länk" godkänner du att dina uppgifter skickas över internet via epost.