Kriminalvården

Kriminalvarden.se använder cookies för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt för dig.

Kriminalvården logotyp

Chef till placeringssektionen, vikariat

Rättsenheten Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvårdens uppgift är att genom frivård och anstalter verkställa de påföljder som domstol dömer ut, driva häkten och utföra transporter samt göra personutredningar i brottmål. Uppgifterna ska utföras på ett sätt så lagföring kan ske effektivt och återfall i brott förebyggas. I all verksamhet värnar vi starkt om humaniteten och respekten för den enskildes integritet och rättssäkerhet, utan att kompromissa i fråga om samhällets säkerhet och trygghet.

Till rättsenheten söker vi nu en vikarierande chef för placeringssektionen under ordinarie chefs föräldraledighet med placering i Stockholm.

Rättsenheten är organisatoriskt placerad vid den nationella avdelningen för anstalt och häkte vid Kriminalvårdens huvudkontor. Placeringssektionen har ett nationellt ansvar för beslut, omprövningar och processer avseende befordran av fängelsedomar till verkställighet, uppskov med verkställighet, anstaltsplacering, placering på skyddsavdelning och säkerhetsavdelning samt för viss häktessamordning. Sektionen har också i uppgift att samordna och utveckla praxis inom ansvarsområdet.

Arbetsbeskrivning

Som sektionschef leder du arbetet inom sektionen och fattar själv beslut i vissa klientärenden. Du deltar i Kriminalvårdens arbete med att löpande anpassa antalet platser och deras inriktning efter behoven, liksom i den långsiktiga planeringen av infrastrukturen för anstalter och häkten i syfte att nå en effektiv och flexibel organisation. Du har verksamhets- och budgetansvar för sektionen samt personalansvar för drygt 25 personer.

Du rapporterar till chefsjuristen. Du ingår i rättsenhetens ledningsgrupp, där du tillsammans med övriga sektionschefer tar ett gemensamt ansvar för enhetens utveckling och för att säkerställa en rättssäker och enhetlig rättstillämpning inom Kriminalvården.

Kvalifikationer

Vi söker en sektionschef som vill vara med och påverka en myndighet i förändring.

Du är jur.kand. eller har en annan relevant akademisk utbildning. Erfarenhet från Kriminalvården, liksom från domstol eller andra myndigheter i rättskedjan är meriterande. Det är också meriterande om du har arbetat med långsiktiga frågor rörande resurseffektivitet och flexibilitet t.ex. rörande lokalförsörjning (eller annan infrastruktur). Det är önskvärt att du har haft budget- och personalansvar.

Som person är du utåtriktad med gott omdöme och med hög integritet. Du har också god samarbetsförmåga och är självständig och noggrann. Du är intresserad av utvecklings- och förändringsarbete. Vi förutsätter att du har mycket god förmåga att kommunicera muntligen och skriftligen.

Du är en god ledare som skapar sammanhang samt engagerar och entusiasmerar medarbetarna. Du är drivande och kommunikativ som ledare och du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet som för oss innebär att du är lojal, prestigelös och lyhörd samt har förmåga att ta egna initiativ och arbeta självständigt. Vi ställer höga krav på medarbetare vad gäller säkerhets- och sekretessmedvetande.

Vi förutsätter att du delar Kriminalvårdens värdegrund om en human människosyn, respekt för individen och tron på att människan är utvecklingsbar.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Vikariat under ca. 1 år från sommaren 2018.
Tillträde enligt överenskommelse.
Förtroendearbetstid.
Placeringsort: Stockholm

Ansökan

Ansök senast: 2018-02-25
Referensnummer: A748327
Du är välkommen att söka:

Lön

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktperson

Elisabeth Lager
Chefsjurist
011-496 37 21

Joakim Righammar
Sektionschef
08-559 373 59

Fackliga företrädare

Olof Carlstein
SEKO
077-22 80 800

Gunilla Jonsson
OFR-s /ST
077-22 80 800

Ulf Grahn
Saco-S
077-22 80 800

Övrigt

Tjänsten är säkerhetsklassad och registerkontroll kommer att föregå beslut om anställning.
Kriminalvården tillämpar rökfri arbetstid.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

Ansökan lämnas endast via länk i denna annons eller www.offentligajobb.se. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.
Supporttelefon för sökande: 0771-101029

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.