Kriminalvården logotyp

Chef till sektionen för bemanningsplanering

Chef till sektionen för bemanningsplanering

Kriminalvårdens servicecenter Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvården växer – vi bygger nytt, bygger om och bygger till och söker nu nya medarbetare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln. Lyckas vi med det blir samhället tryggare och säkrare för alla. Vi är den myndighet som ansvarar för anstalter, frivård, häkten och klienttransporter.

Kriminalvårdens servicecenter (KSC) stödjer myndigheten inom personal- och ekonomiadministrativa tjänster, supportfunktion samt myndighetens växelfunktion. Målet med KSC är att minska administration för chefer och klientnära personal genom en blandning av centralisering och utökat stöd/hjälp. KSC fungerar som en väg in för frågor och har som mål att lösa alla frågor och problem på ett vänligt och professionellt sätt.

Arbetsbeskrivning

Kriminalvårdens servicecenter startar en ny sektion 210701 för att ta över förvaltning av projektet samordnad bemanning. Kriminalvården har centraliserat all schemaläggning till regionkontoren och den nya sektionen ansvarar förr förvaltning, support och drift av samordnad bemanning efter att projektet avslutas. Sektionschefen har ett verksamhets- och budgetansvar för sin sektion samt ett personalansvar för direkt underställd personal. Sektionen för bemanningsplanering består initialt av tio medarbetare men kommer troligtvis att öka under 2022.

Du tillhör även ledningsgruppen för hela KSC. I uppdraget ingår även att verka för en ökad effektivitet genom att utveckla digitaliseringen, arbetssätt och metoder inom KSC. Inom ansvarsområdet ingår även att uppmärksamma trender och utveckling inom sektionens sakområden, fånga kärnverksamhetens behov gällande förbättring av processer och arbetssätt samt vid behov koordinera med övriga delar av Kriminalvårdens huvudkontor, där arbetsplatsen är förlagd i moderna lokaler belägna centralt i Norrköping.

Kvalifikationer

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Vi söker dig som har god förmåga att arbeta tillsammans med andra och är en stabil, drivande och kommunikativ ledare som skapar engagemang och delaktighet. Du har god problemlösningsförmåga och leder, motiverar och förser andra med de befogenheter som krävs för att effektivt nå gemensamma mål. För oss är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen samt tron på människans vilja och förmåga att utvecklas. Du är även medveten om och har förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Vidare förväntas du med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta.

För att vara aktuell för tjänsten behöver du ha:
• Akademisk utbildning eller annan utbildning kombinerad med erfarenhet inom schemaläggning som Kriminalvården anser relevant
• Flerårig och relevant chefserfarenhet
• Erfarenhet av att leda utvecklingsarbete och av att implementera och driva förändringsprocesser
• Goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift
• Erfarenhet av att leda medarbetare inom arbete med bemanningsplanering och schemaplanering
• Svenskt medborgarskap.

Det är meriterande om du har:
• Erfarenhet av arbete med att optimera och effektivisera scheman/bemanningsprocesser
• Relevant erfarenhet/kunskap från Kriminalvårdens kärnverksamhet, gärna inom anstalt och häkte
• Erfarenhet av att leda verksamhet nationellt och på distans
• Dokumenterad ledarskapsutbildning
• Goda kunskaper om de övergripande förutsättningar (regelverk, budget, arbetsgivarepolitik, kollektivavtal m.m.) som gäller för offentlig verksamhet i allmänhet och statlig verksamhet i synnerhet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde snarast enligt överenskommelse.
Placeringsort: Norrköping

Ansökan

Ansök senast: 2021-06-28
Referensnummer: C57899
Du är välkommen att söka:


Ansökan görs digitalt via rekryteringsverktyget Visma Recruit

Lön

Löneform: Månadslön
Kriminalvården tillämpar individuell lönesättning.<br/>

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Förtroendearbetstid

Kontakt

Kontaktperson

Joacim Trybom
Chef KSC
011-496 34 01

Fackliga företrädare

Tina Olsson Sirén
Saco-s
077-22 80 800

Christine Nilsson
OFR-S/ST
077-22 80 800

Olof Carlstein
SEKO
077-22 80 800

Övrigt

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald. Kriminalvården tillämpar rökfri arbetstid.
Arbetspsykologiska test kan komma att vara en del av rekryteringsprocessen

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Ett jobb för dig!

Skicka en påminnelse till dig själv eller tipsa en kompis.

Skicka länk

Genom att klicka "skicka länk" godkänner du att dina uppgifter skickas över internet via epost.