Kriminalvården logotyp

Chef till sektionen för ekonomiadministration

Chef till sektionen för ekonomiadministration

Kriminalvårdens servicecenter Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvården växer – vi bygger nytt, bygger om och bygger till och söker nu nya medarbetare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln. Lyckas vi med det blir samhället tryggare och säkrare för alla. Vi är den myndighet som ansvarar för anstalter, frivård, häkten och klienttransporter.

Kriminalvårdens servicecenter (KSC) stödjer myndigheten inom personal- och ekonomiadministrativa tjänster, supportfunktion samt myndighetens växelfunktion. Målet med KSC är att minska administration för chefer och klientnära personal genom en blandning av centralisering och utökat stöd/hjälp. KSC fungerar som en väg in för frågor och har som mål att lösa alla frågor och problem på ett vänligt och professionellt sätt.

Arbetsbeskrivning

Sektionen för ekonomiadministration består av tre grupper som tillsammans ansvarar för bland annat anläggningstillgångar, support för intagnas medel, rapporter från ekonomisystem, reskontra, fakturor relaterade till produktion, fakturering till andra myndigheter, löpande redovisning samt bokslut.

Som sektionschef leder du arbetet genom tre gruppchefer som du har som en egen ledningsgrupp. Du tillhör även ledningsgruppen för hela KSC. I uppdraget ingår även att verka för en ökad effektivitet genom att utveckla digitaliseringen, arbetssätt och metoder inom KSC.

Sektionschefen har ett verksamhets- och budgetansvar för sin sektion samt ett personalansvar för direkt underställd personal. Inom ansvarsområdet ingår även att uppmärksamma trender och utveckling inom sektionens sakområden, fånga kärnverksamhetens behov gällande förbättring av processer och arbetssätt samt vid behov koordinera med övriga delar av huvudkontoret.

Kvalifikationer

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Vi söker dig som har god förmåga att arbeta tillsammans med andra och är en stabil, drivande och kommunikativ ledare som skapar engagemang och delaktighet. Du har en god problemlösningsförmåga samt leder, motiverar och förser andra med befogenheter som krävs för att effektivt nå gemensamma mål. För oss är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen samt tron på människans vilja och förmåga att utvecklas. Du är även medveten om och har förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Vidare förväntas du med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta.

För att vara aktuell för tjänsten behöver du ha:
• Akademisk utbildning/högskoleexamen om minst 120 hp motsvarande 2 år på högskola/universitet med inriktning mot redovisning/ekonomi.
• Flerårig erfarenhet av arbete med redovisning inom statlig verksamhet.
• Flerårig relevant chefserfarenhet.
• Erfarenhet av att leda utvecklingsarbete och att driva förändringsprocesser.
• Goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift.

Det är meriterande om du har:
• Erfarenhet av att leda andra chefer.
• Relevant erfarenhet från Kriminalvården.
• Dokumenterad ledarskapsutbildning.
• Goda kunskaper om de övergripande förutsättningar (regelverk, budget, arbetsgivarpolitik m.m.) som gäller för offentlig verksamhet i allmänhet och statlig verksamhet i synnerhet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde snarast enligt överenskommelse.
Placeringsort: Norrköping

Ansökan

Ansök senast: 2021-04-15
Referensnummer: C52034
Du är välkommen att söka:


Ansökan görs digitalt via rekryteringsverktyget Visma Recruit

Lön

Löneform: Månadslön
Kriminalvården tillämpar individuell lönesättning.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktperson

Joacim Trybom
Chef KSC
011-496 34 01

Fackliga företrädare

Olof Carlstein
SEKO
077-22 80 800

Gunilla Jonsson
OFR-S/ST
077-22 80 800

Tina Olsson Sirén
Saco-s
077-22 80 800

Övrigt

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Ett jobb för dig!

Skicka en påminnelse till dig själv eller tipsa en kompis.

Skicka länk

Genom att klicka "skicka länk" godkänner du att dina uppgifter skickas över internet via epost.