Kriminalvården

Kriminalvården logotyp

Chef till sektionen för informationsförvaltning

Chef till sektionen för informationsförvaltning

Beredningsenheten Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvården är en del av rättsväsendet och vi ansvarar för häkten, anstalter, frivård och transporter. Vi arbetar för att göra samhället säkrare och tryggare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln.

Sektionen för informationsförvaltning som är organisatoriskt placerad på avdelningen för ledningsstöd vid huvudkontoret ansvarar för Kriminalvårdens centrala registratur, klientjournalarkiv och centrala arkiv. Sektionen har i uppgift att förvalta Kriminalvårdens diarium, klassificeringsstruktur och dokumenthanteringsplan. Sektionen är kravställare på och utarbetar styrande dokument rörande myndighetens dokument- och arkivhantering i syfte att få en rättssäker, enhetlig och effektiv hantering. Sektionen besvarar förfrågningar rörande arkivet, informerar och utbildar om dokument-, ärende-, och arkivhantering

Arbetsbeskrivning

Som chef för sektionen för informationsförvaltning kommer du att leda arbetet vid den centrala registraturen, journalarkivet och det centrala arkivet. Du kommer att ha verksamhets- och budgetansvar för sektionen samt personalansvar för drygt 13 medarbetare bestående av registratorer, arkivarier, arkivassistenter, verksamhetsutvecklare och systemförvaltare. Till arbetsuppgifterna hör planering och genomförande av arbetet med att utveckla och följa upp Kriminalvårdens dokument-, ärende- och arkivhantering. Vidare kommer du att ansvara för att styrande dokument inom sektionens ansvarsområde, såsom klassificeringsstruktur och dokumenthanteringsplaner tas fram samt för att verksamheten har det stöd som krävs för att myndigheten ska fungera rättssäkert och effektivt när det gäller diarieföring och arkiv. Till uppdraget hör även implementering av arbetet med digitala handlingar och på sikt även ett e-arkiv.

Som sektionschef rapporterar du till enhetschefen för beredningsenheten och tillhör enhetens ledningsgrupp. Internt i myndigheten har du en viktig uppgift att kommunicera och implementera arbetet med dokument- och arkivfrågor.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är en strukturerad person med god samarbetsförmåga. Du är serviceinriktad och har god kommunikationsförmåga med en pedagogisk insikt. I ditt chefs- och ledarskap har du framträdande kompetenser inom förändringsarbete och kan skapa sammanhang samt engagera dina medarbetare. Vi förutsätter att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen och tron på människans vilja och förmåga att utvecklas. I handling omsätter du den värdegrund vår verksamhet vilar på och därmed agerar du förebild för dina medarbetare. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

För att kunna bli aktuell för tjänsten behöver du uppfylla följande krav:

• Akademisk utbildning om minst 3 år eller motsvarande kunskaper inom ett relevant område, exempelvis arkivkunskap eller samhällsvetenskap.
• Erfarenhet av dokumenthanteringsstyrning eller arkiv- och registraturfrågor.
• Erfarenhet från arbete inom offentlig förvaltning.
• Goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift
• Erfarenhet som ledare.

Det är meriterande om du har någon av följande meriter:

• Kunskap om processmodellering, verksamhetsutveckling och vana att arbeta i förvaltningsstyrningsmodell.
• Erfarenhet av ett elektroniskt dokument- och ärendehanteringssystem samt även ett e-arkiv
• Erfarenhet av budgetarbete och av att leda kvalificerade handläggare.
• Erfarenhet från arbete inom statlig förvaltning.
• Chefserfarenhet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde enligt överenskommelse.
Placeringsort: Norrköping

Ansökan

Ansök senast: 2020-05-28
Referensnummer: A952686
Du är välkommen att söka:

Lön

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktperson

Kajsa Nilsson
Enhetschef
011-496 39 32

Fackliga företrädare

Olof Carlstein
SEKO
077-22 80 800

Linda Edman
Saco-s
077-22 80 800

Gunilla Jonsson
OFR-S/ST
077-22 80 800

Övrigt

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande.
Denna befattning är placerad i säkerhetsklass två och då utförs en säkerhetsprövning med bl.a. registerkontroll innan beslut om anställning fattas. I detta fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund.
Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.
Kriminalvården tillämpar rökfri arbetstid.

Arbetspsykologiska tester kommer att vara en del av rekryteringsprocessen.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Ett jobb för dig!

Skicka en påminnelse till dig själv eller tipsa en kompis.

Skicka länk

Genom att klicka "skicka länk" godkänner du att dina uppgifter skickas över internet via epost.