Kriminalvården

Kriminalvarden.se använder cookies för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt för dig.

Kriminalvården logotyp

Chef till sektionen för personaladministration

Kriminalvårdens servicecenter Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvårdens uppgift är att genom frivård och anstalter verkställa de påföljder som domstol dömer ut, driva häkten och utföra transporter samt göra personutredningar i brottmål. Uppgifterna ska utföras på ett sätt så lagföring kan ske effektivt och återfall i brott förebyggas. I all verksamhet värnar vi starkt om humaniteten och respekten för den enskildes integritet och rättssäkerhet, utan att kompromissa i fråga om samhällets säkerhet och trygghet.

Kriminalvården har cirka 10 000 anställda och har ett anslag på ca 8 miljarder kronor.

Kriminalvården startade ett eget servicecenter (KSC) 1:a januari 2015 som en del av processen att modernisera myndigheten. KSC stödjer myndigheten inom personal- och ekonomiadministrativa tjänster, supportfunktion samt myndighetens växelfunktion. Målet med KSC är att minska administration för chefer och klientnära personal genom en blandning av centralisering och utökat stöd/hjälp. KSC fungerar som en väg in för frågor och har som mål att lösa alla frågor och problem på ett vänligt och professionellt sätt.

Du blir placerad i nya fräscha lokaler fem minuter från resecentrum, Norra Promenaden 86, Norrköping.

Arbetsbeskrivning

Vi söker en driven sektionschef till sektionen för personaladministration (PA) inom Kriminalvårdens Servicecenter (KSC). Sektionens arbete omfattar viss personaladministration, hantering av lön, schema, reseräkning, utlägg och förmåner.
Som chef för sektionen för personaladministration kommer du att arbeta med effektiviseringar inom sektionen och även vidareutveckla pågående arbete med kvalitet och service. Inom sektionen leder du fyra gruppchefer och totalt ca 50 medarbetare.
Du kommer att leda den operativa verksamheten samt tillhörande personal. Vidare ansvarar du för att kontinuerligt identifiera förbättringar i processerna. Du kommer i rollen som chef för sektionen för personaladministration att rapportera till chefen för KSC och ingå i enhetens ledningsgrupp, samt leda din egen ledningsgrupp.
Arbetsuppgifter kommer bland annat att innefatta att leda det operativa arbetet och säkra processefterlevnad samt att styra planera, utveckla, organisera samt fördela arbetet inom sektionen för att:
• Säkerställa att servicenivåavtal som är uppsatta mellan sektionen och mottagarna av tjänsterna efterlevs samt att de avtalade tjänsterna produceras med väldigt hög service.
• Säkerställa sektionens resursförsörjning genom att prognostisera bemanning och resursåtgång samt ansvara för kontinuerlig utvärdering av sektionens kostnader i samarbete med chefen för KSC.
• Säkerställa och uppdaterade mallar, riktlinjer och instruktioner för processer som utförs inom sektionen finns och ligger i linje med Kriminalvårdens krav.
• Säkerställa att medarbetare inom sektionen kan möta sina mål och utveckla sin kompetens.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har akademisk utbildning eller annan utbildning i kombination med erfarenhet som Kriminalvården bedömer relevant. Du har flera års erfarenhet som ledare inom personalområdet samt erfarenhet av att leda underställda chefer, företrädesvis inom personalområdet och/eller servicecenter. Vidare har du mycket goda kunskaper inom HR området och därtill relaterade aktiviteter och processer samt kunskap inom systemfrågor relaterade till PA-processerna. Meriterande för befattningen är om du har praktisk erfarenhet av att leda personaladministrativa processer i en stordriftsmiljö och goda erfarenheter från servicecenter och de speciella krav som ställs i och med interna kundrelationer. Vi ser det också som meriterande om du har erfarenhet av statlig verksamhet..
Som person har du en förmåga att tänka strategiskt, en stor integritet samt förmåga att utmana och skapa förtroende. Vi ser också att du har en god förmåga att prioritera, driva igenom samt genomföra förändringar och aktiviteter. Viktigt att du har förmåga att samarbeta, då dina kontaktytor är inom hela kriminalvården. Du är bra på att engagera och motivera andra att arbeta mot gemensamt uppsatta mål.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och vi förutsätter att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen och tron på att människan är utvecklingsbar och du förväntas med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta.

Resor förekommer i tjänsten.

Vi vill att du i din ansökan svarar på följande frågor:
• Hur skulle du beskriva ditt ledarskap?
• Vilka är dina viktigaste erfarenheter och lärdomar i chefsrollen?

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2018-03-18
Referensnummer: A758346
Du är välkommen att söka:

Lön

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Arbetstid: Förtroendearbetstid.¤
¤Placeringsort: Norrköping

Kontakt

Kontaktperson

Ulrica Pantzar
Rekryteringskonsult
070-344 44 67

Fackliga företrädare

Olof Carlstein
SEKO
077-22 80 800

Ulf Grahn
Saco-S
077-22 80 800

Gunilla Jonsson
OFR-s/ST
077-22 80 800

Övrigt

I denna rekrytering samarbetar Kriminalvården med SOURCE. Vid frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Ulrica Pantzar.

Tjänsten är säkerhetsklassad och registerkontroll kommer att föregå beslut om anställning.
Arbetspsykologiska tester kommer att användas i rekryteringsprocessen.
Kriminalvården tillämpar rökfri arbetstid.
Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

Ansökan lämnas endast via länk i denna annons eller www.offentligajobb.se. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.
Supporttelefon för sökande: 0771-704 704

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.
Läs mer: Läs mer om verksamheten samt vår medarbetarpolicy