Kriminalvården

Kriminalvarden.se använder cookies för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt för dig. Läs mer om cookies och hur vi skyddar dina personuppgifter.

Kriminalvården logotyp

Chefsjurist, enhetschef till rättsenheten vid Kriminalvårdens huvudkontor

Chefsjurist, enhetschef till rättsenheten vid Kriminalvårdens huvudkontor

Anstalts och häktesavdelningen Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvården är en del av rättsväsendet och vi har ansvar för fängelser, frivård, häkten samt inrikes- och utrikestransporter. Vi arbetar för att göra samhället säkrare och tryggare. I all verksamhet värnar vi starkt om humaniteten och respekten för den enskildes integritet och rättssäkerhet. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln.

Vi söker nu en ny chefsjurist, då vår nuvarande chefsjurist har blivit utsedd till lagman vid allmän domstol. Som chefsjurist ansvarar du för rättsligt stöd och rådgivning till hela myndigheten och du är enhetschef för rättsenheten vid Kriminalvårdens huvudkontor i Norrköping.

Arbetsbeskrivning

Som chefsjurist i Kriminalvården har du ett intressant och utvecklande uppdrag. Du ansvarar för rättsligt stöd och rådgivning till hela myndigheten och du samordnar arbetet med föreskrifter och andra styrande dokument med målet att skapa en fullvärdig, likvärdig och rättssäker kriminalvård. Du förväntas ta initiativ till att utveckla lagstiftning och samarbeta nationellt och internationellt i rättsliga utvecklingsfrågor. Du har verksamhets-, budget- och personalansvar och tillsammans med fyra sektionschefer och ca 90 medarbetare arbetar du för en enhetlig och effektiv rättslig styrning. Rättsenheten lämnar stöd och råd i rättsliga frågor (dygnet runt) och fattar beslut i vissa klientärenden på central nivå, bl.a. om placering, strafftidsberäkning, särskilda villkor och uppskjuten villkorlig frigivning, samt även i internationella ärenden. Enheten omprövar klientbeslut och företräder Kriminalvården i rättsprocesser. Enhetens medarbetare arbetar i moderna aktivitetsbaserade lokaler i centrala Norrköping men även i Stockholm (Liljeholmen), centralt i Göteborg, Malmö, Örebro, Linköping och Härnösand. Därmed finns möjlighet att som deras chef arbeta vissa veckodagar även från dessa orter. Du rapporterar till anstalts- och häktesdirektören och du kommer att ingå i Kriminalvårdens nationella ledningsgrupp, som leds av generaldirektören.

Kvalifikationer

Krav:
• Juristexamen med tingsmeritering och mycket goda kunskaper inom några av de rättsområden som är relevanta för Kriminalvården, exempelvis straffrätt och förvaltningsrätt
• Flerårig erfarenhet av rättstillämpning och kvalificerat juridiskt arbete från domstol, advokatbyrå eller annan statlig myndighet
• Erfarenhet av relevant myndighets- och författningsarbete och goda kunskaper avseende myndighetsstyrning och statlig budgetprocess
• Flerårig och väl vitsordad chefserfarenhet på indirekt nivå
• Erfarenhet av utvecklingsarbete och att driva förändringsprocesser
• Erfarenhet av relevant utredningsuppdrag

Meriterande:
• Domarutbildning
• Erfarenhet som rättschef eller chefsjurist inom offentlig verksamhet
• Erfarenhet av arbete inom Regeringskansliet
• Erfarenhet av lagstiftningsarbete
• Erfarenhet av att leda på distans
• Mediaträning, vana vid mediakontakt och att representera verksamheten

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du som person är stabil, prestigelös och är bra på att samarbeta med andra inom och utom myndigheten. När du identifierar trender och förändringar i omvärlden kan du bedöma hur dessa kan komma att påverka Kriminalvårdens verksamhet. Du är trygg med att leda, kan bidra med sammanhang till kvalificerade medarbetare och har god förmåga att skapa struktur och kvalitet i en komplex verksamhet. I den här rollen blir du Kriminalvårdens företrädare både externt och internt och du uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och engelska. Vi ser att du har mycket god förmåga att bygga förtroende och långsiktiga relationer, att kommunicera utifrån mottagarens behov och att skapa engagemang och delaktighet i organisationen. Självklart delar du Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen och tron på människans möjligheter till utveckling och förändring.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde efter överenskommelse.
Placeringsort: Norrköping

Ansökan

Ansök senast: 2019-09-26
Referensnummer: A898714
Du är välkommen att söka:

Lön

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Förtroendearbetstid

Kontakt

Kontaktperson

Monica Landmark
Ansvarig rekryteringskonsult
0731-55 00 14
monica.landmark@source-executive.se

Bianca Gideback
Researcher konsult
0708-11 03 64
bianca.gideback@source-executive.se

Fackliga företrädare

Gunilla Jonsson
OFR-S/ST
077-22 80 800

Olof Carlstein
SEKO
077-22 80 800

Linda Edman
Saco
077-2280800

Övrigt

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. Du behöver vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund. Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald. Arbetspsykologiska tester kommer att vara en del av rekryteringsprocessen.

Kriminalvården tillämpar rökfri arbetstid.

I denna rekrytering samarbetar Kriminalvården med SOURCE. Om du vill göra en konfidentiell och förutsättningslös intresseanmälan för att i ett första steg diskutera tjänsten närmare, kontakta Monica Landmark 0731-55 00 14 eller Bianca Gideback 0708-11 03 64. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.


Ett jobb för dig!

Skicka en påminnelse till dig själv eller tipsa en kompis.

Skicka länk

Genom att klicka "skicka länk" godkänner du att dina uppgifter skickas över internet via epost.