Kriminalvården logotyp

Chefsstöd till Häktet Göteborg

Chefsstöd till Häktet Göteborg

Häktet Göteborg Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvården växer – vi bygger nytt, bygger om och bygger till och söker nu nya medarbetare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln. Lyckas vi med det blir samhället tryggare och säkrare för alla. Vi är den myndighet som ansvarar för anstalter, frivård, häkten och klienttransporter.

Läs mer om häktet Göteborgs verksamhet på vår hemsida: https://www.kriminalvarden.se/hitta-och-kontakta/verksamhet/hakte/goteborg/#om

Häktet Göteborg är ett säkerhetshäkte, placerat på Ullevigatan i centrala Göteborg. Vi har 350 platser där vi tar hand om både häktade och anhållna personer på ett rättssäkert och integritetsskyddande sätt. Vi är en innehållsrik och snabbrörlig verksamhet med cirka 350 medarbetare i olika befattningar som dagligen arbetar med Kriminalvårdens viktiga uppdrag - bättre ut.

Arbetsbeskrivning

Som chefsstöd/senior handläggare på häktet Göteborg arbetar du både strategiskt och operativt med verksamhetsutveckling och uppföljning i ett nära samarbete med häkteschef Malin Sparrström, din chefsstödskollega samt våra 14 kriminalvårdsinspektörer (första linjens chefer). Tillsammans utgör ni alla en del av ledningsgruppen och verkar tillsammans för att fullfölja ert uppdrag utifrån gällande lagstiftning och för att våra medarbetare ska ha goda förutsättningar att både utvecklas och trivas på arbetsplatsen. Som chefsstöd hos oss kommer du att arbeta både brett och fördjupat i ledningens styr- och uppföljningsprocesser, vilket ibland sker i ett högt tempo, tillsammans med dina kollegor.

I din roll som chefsstöd har du fokus på frågor inom både arbetsmiljö, samverkan/MBL/KA, strategiskt arbete med sjuktal, lönebildning och personalplanering samtidigt som du fungerar som stöd till häkteschef och kriminalvårdsinspektörer i specifika frågor såsom års hjul och verksamhetsplanering. I lokal ledningsgrupp har du tillsammans med häkteschefen ansvar för att hålla ihop frågor inom ditt område.

Kvalifikationer

För att trivas i rollen som chefsstöd hos oss är det viktigt att du trivs i en administrativ roll och är van vid att arbeta strukturerat och systematisk då rollen innebär att hålla samman och driva flera olika processer med flera aktörer samtidigt. Rollen innebär många kontaktytor både inom och utanför organisationen och det ställs därför höga krav på god kommunikations- och samarbetsförmåga i dialog med de chefer, fackliga företrädare och externa aktörer som du samverkar med. Vi vill också att du är nyfiken, prestigelös och inte är rädd att testa nya arbetssätt och metoder. Tjänsten chefsstöd är en ny befattning inom Kriminalvården så det finns stora möjligheter att påverka och vara med och bygga upp strukturen för tjänsten både lokalt och regionalt tillsammans med din kollega och häkteschef.

För oss är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen samt tron på människans vilja och förmåga att utvecklas. Du är även medveten om och har förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Vidare förväntas du med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Krav
• Akademisk utbildning inom personal/HR, juridik, ekonomi eller annan inriktning som av Kriminalvården bedöms vara relevant för tjänsten
• Flerårig arbetslivserfarenhet från en liknande roll inom personal/HR, juridik, ekonomi eller annan inriktning som av Kriminalvården bedöms vara relevant för tjänsten
• Erfarenhet av att självständigt driva, leda och underhålla processer med flera aktörer
• Förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska.

Meriterande
• Dokumenterad arbetslivserfarenhet från Kriminalvården, annan rättsvårdande myndighet eller offentlig förvaltning

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Varaktighet: Tillsvidare

Tillträde omgående eller enligt överenskommelse. Provanställning 6 månader kan komma att tillämpas.

Ansökan

Ansök senast: 2021-05-16
Referensnummer: C53921
Du är välkommen att söka:


Ansökan görs digitalt via rekryteringsverktyget Visma Recruit

Lön

Löneform: Månadslön
Individuell lönesättning tillämpas.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson

Amanda Blom
Rekryterare
011-4963768

Malin Sparrström
Häkteschef
031-752 94 25

Fackliga företrädare

David Nordlander
ST/OFR
031-7529494

Ullabeth Karlsson
Saco-s
031-7529895

Per Simonsson
SEKO
0765-188705

Övrigt

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll och personutredning kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. Du behöver vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund.

Kriminalvården strävar efter en jämn köns- och åldersfördelning samt ökad mångfald.

Om du blir kallad till intervju för tjänsten så kommer digitala förstaintervjuer att hållas torsdagen den 20 maj och slutintervjuer tisdagen 25 maj.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Ett jobb för dig!

Skicka en påminnelse till dig själv eller tipsa en kompis.

Skicka länk

Genom att klicka "skicka länk" godkänner du att dina uppgifter skickas över internet via epost.