Kriminalvarden.se använder cookies för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt för dig.

Kriminalvården logotyp

Controller till Huvudkontorets Ekonomiavdelning

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvårdens uppgift är att genom frivård och anstalter verkställa de påföljder som domstol dömer ut, driva häkten och utföra transporter samt göra personutredningar i brottmål. Uppgifterna ska utföras på ett sätt så lagföring kan ske effektivt och återfall i brott förebyggas. I all verksamhet värnar vi starkt om humaniteten och respekten för den enskildes integritet och rättssäkerhet, utan att kompromissa i fråga om samhällets säkerhet och trygghet.

Kriminalvården är inne i ett förändringsskede och har för närvarande fokus på att utveckla organisationen. Som ett led i detta arbete tillsatte vi i oktober 2016 en controller per nationell avdelning. Till huvudkontorets ekonomiavdelning, enheten för redovisning, planering och uppföljning söker vi nu en controller som kommer att arbeta med planering och uppföljning av HR-avdelningen. Tjänsten avser tillsvidareanställning från 2017-09-01

Arbetsbeskrivning

Ditt uppdrag är att stödja chefer och projekt- och förvaltningsledare med underlag för beslutsfattande, planering, genomförande och uppföljning. I arbetet ingår bl.a. att ge avdelnings-, enhets- och sektionschefer på HR-avdelningen stöd avseende: verksamhetsplanering, budget, prognos, projektredovisning och övrigt stöd i ekonomifrågor.
Du ingår i en grupp med 14 personer som rapporterar till Sektionschefen för Ekonomistöd. Hela enheten för redovisning, planering och uppföljning har 26 medarbetare.

Kvalifikationer

Du som söker har akademisk examen som civilekonom eller annan akademisk examen som Kriminalvården bedömer relevant. Du har arbetslivserfarenhet som controller i en större organisation, det är meriterande om du arbetat som controller inom statlig verksamhet. Du har mycket goda kunskaper i Excel och erfarenhet av ekonomisystemet Agresso är meriterande.
Du har god analytisk förmåga och kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Därutöver behöver du ha god förmåga att skapa struktur, effektiva rutiner och arbetssätt. Vi lägger också stor vikt vid din förmåga att bidra till ett gott samarbetsklimat såväl inom enheten som med andra delar av myndigheten. Vi förutsätter att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen och en tro på människans möjlighet till utveckling och förändring.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Varaktighet: Tillsvidare

Tillträde: 2017-09-01 eller efter överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2017-07-01
Referensnummer: A691181
Du är välkommen att söka:

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön
Individuell lönesättning tillämpas.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Dagtid
Kontorsarbetstid

Kontakt

Kontaktperson

Anna Salinder
Sektionschef
077-22 80 800

Fackliga företrädare

Olof Carlstein
SEKO
077-22 80 800

Gunilla Jonsson
OFR-S/ST
077-22 80 800

Ulf Grahn
Saco-s
077-22 80 800

Övrigt

Provanställning kan komma att tillämpas.

Registerkontroll kommer att föregå beslut om anställning.
Kriminalvården tillämpar rökfri arbetstid.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

Ansökan lämnas endast via länk i denna annons eller www.offentligajobb.se. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.
Supporttelefon för sökande: 0771-101029

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.