Kriminalvården

Kriminalvården logotyp

Controller till Regionkontoret Nord

Controller till Regionkontoret Nord

Ekonomiavdelningen Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvården är en del av rättsväsendet och vi ansvarar för häkten, anstalter, frivård och transporter. Vi arbetar för att göra samhället säkrare och tryggare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln.

Kriminalvården är inne i ett förändringsskede och har för närvarande fokus på att öka antalet platser inom anstalter och häkten. Till huvudkontorets ekonomi- och fastighetsavdelning, sektionen för ekonomistöd söker vi nu en controller som kommer att ha en viktig roll i det pågående förändringsarbetet.

Sektionen består av sju avdelningscontrollers som stödjer huvudkontorets alla avdelningar och sex regioncontrollers som stödjer kärnverksamheterna regionalt. I kärnverksamheten ligger fokus på Anstalt, Häkte och Frivård.

Denna tjänst är placerad på Kriminalvårdens regionkontor i Region Nord.

Arbetsbeskrivning

Som controller är ditt uppdrag att samordna processerna för budget- och verksamhetsplanering, projekt- och verksamhetsuppföljning samt prognos för anstalt- häktes- och frivårdsverksamheterna i Region Nord. Du tillhör Ekonomi- och fastighetsavdelningen på huvudkontoret, men arbetar i nära samarbete med regionchef och övrig stabspersonal i Region Nord.

I arbetet ingår att stödja Region Nords chefer med ekonomiska analyser, planering och uppföljning samt att vara rådgivande gentemot regionens chefer och medarbetare i ekonomiska frågor. Du kommer även bidra till att förbättra den ekonomiska planeringen och uppföljningen av kärnverksamheten i regionen. Arbetet innebär att analysera och ta fram relevanta nyckeltal samt hitta effektiviseringsmöjligheter. Du kommer även att samarbeta med såväl avdelningscontrollers som övriga fem regionalt placerade controllers.

Kvalifikationer

Vi söker dig som arbetar bra med andra och kommunicerar på ett tydligt sätt. Du har god förståelse för hur människan tar till sig kunskap och människors olika förutsättningar. I ditt arbete strukturerar du själv ditt angreppssätt och driver dina processer vidare, samt hanterar komplexa frågor. Du har även förmågan att fokusera på kostnader, intäkter och effektivitet ur ett ekonomiskt perspektiv. Du trivs med att ta initiativ, sätta igång aktiviteter och uppnå resultat.

För oss är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen samt tron på människans vilja och förmåga att utvecklas. Du är även medveten om och har förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Vidare förväntas du med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Krav
• Akademisk utbildning som civilekonom, eller annan utbildning som Kriminalvården bedömer relevant.
• Flerårig arbetslivserfarenhet av liknande arbetsuppgifter.
• Stor erfarenhet och intresse av att lära känna och förstå en organisations kärnverksamhet för att kunna beskriva sambanden till den ekonomiska utvecklingen.
• Mycket goda kunskaper i Excel.
• Förmåga att uttrycka sig väl i tal och skrift på svenska.
• God förmåga att skapa struktur, effektiva rutiner och arbetssätt.

Meriterande
• Controllererfarenhet från en större organisation.
• Erfarenhet av ekonomisystemet UBW (Agresso).

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde 2020-09-01.
Placeringsort Härnösand.

Ansökan

Ansök senast: 2020-04-16
Referensnummer: A941843
Du är välkommen att söka:

Lön

Löneform: Månadslön
Individuell lönesättning tillämpas.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson

Anna Salinder
Sektionschef
077-22 80 800

Fackliga företrädare

Olof Carlstein
SEKO
077-22 80 800

Gunilla Jonsson
OFR-S/ST
077-22 80 800

Linda Edman
Saco-s
077-22 80 800

Övrigt

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande.
Säkerhetskontroll kommer att föregå beslut om anställning.

Vissa befattningar är placerade i säkerhetsklass och då kommer en säkerhetsprövning med registerkontroll att genomföras innan beslut om anställning fattas. För tjänster med högre säkerhetsklass behöver du vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Ett jobb för dig!

Skicka en påminnelse till dig själv eller tipsa en kompis.

Skicka länk

Genom att klicka "skicka länk" godkänner du att dina uppgifter skickas över internet via epost.