Kriminalvården

Kriminalvården logotyp

Ekonom till Kriminalvårdens servicecenter

Ekonom till Kriminalvårdens servicecenter

Kriminalvårdens servicecenter Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvården är en del av rättsväsendet och vi ansvarar för häkten, anstalter, frivård och transporter. Vi arbetar för att göra samhället säkrare och tryggare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln.

Anställningen är placerad inom sektionen för Ekonomiadministration. Sektionen ansvarar för viss del av förvaltning av ekonomisystem, E-handel, leverantörsfakturor, kundfakturor, betalningar, anläggningsredovisning, löpande bokföring samt bokslut.

Arbetsbeskrivning

Som ekonom kommer du att ingå i redovisningsgruppen och arbeta med driftredovisningen och ansvara för klientmedelshantering inom myndigheten. Arbetet innebär även månadsavstämningar och bokslut, samt att ge stöd och support till chefer och handläggare inom området klientmedel. Inom ditt ansvarsområde kommer du att arbeta med att utveckla rutiner och arbetssätt inom ditt ansvarsområde. Rollen kan även omfatta andra uppgifter såsom kundreskontra, löpande bokföring, beställningar och även innefatta support kring dessa processer såväl internt som externt.

På Kriminalvårdens Servicecenter arbetar vi tillsammans i team för att leverera en högkvalitativ tjänst till verksamheten. För att säkerställa en effektiv och verksamhetsnära leverans är det löpande förbättringsarbetet en viktig del av centrets arbetsuppgifter. Vi arbetar aktivt för att kontinuerligt utveckla vår personal och våra tjänster.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en god samarbetsförmåga, lyssnar och är mottaglig för motparten. Du har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra samt lätt för att anpassa dig efter förändrade omständigheter. I ditt arbete styrs du av mål- och resultattänkande vad gäller prioriteringar, planering och agerande. Du gör korrekta avvägningar och prioriteringar.

För oss är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen samt tron på människans vilja och förmåga att utvecklas. Du är även medveten om och har förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Vidare förväntas du med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi söker dig som har:
• Eftergymnasial utbildning som ekonom eller annan utbildning i kombination med erfarenhet som Kriminalvården bedömer relevant
• Erfarenhet av arbete med statlig redovisning
• Erfarenhet av arbete med redovisning av klientmedel inom en statlig myndighet
• Erfarenhet av ekonomisystemet UBW/Agresso
• Förmåga att uttrycka sig väl i tal och skrift på svenska
• Goda kunskaper i Microsoft Office (Excel och Word)

Det är meriterande om du har:
• Övriga utbildningar inom statlig redovisning och/eller ekonomisystem
• Erfarenhet av arbete med Proceedo
• Erfarenhet av arbete med ekonomisupport
• Erfarenhet av Kriminalvården

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Varaktighet: 6 månader eller längre

Tillträde 1 april 2021 alternativt enligt överenskommelse. Vikariatet är för 12 månader framåt.

Tidsbegränsat till: 2022-03-31

Ansökan

Ansök senast: 2021-02-01
Referensnummer: C46144
Du är välkommen att söka:


Ansökan görs digitalt via rekryteringsverktyget Visma Recruit

Lön

Löneform: Månadslön
Individuell lönesättning tillämpas.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson

Maria Jättne
T.f. Sektionschef
072-8626233

Fackliga företrädare

Olof Carlstein
SEKO
077-22 80 800

Gunilla Jonsson
OFR-S/ST
077-22 80 800

Tina Olsson Sirén
Saco-s
077-22 80 800

Övrigt

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Ett jobb för dig!

Skicka en påminnelse till dig själv eller tipsa en kompis.

Skicka länk

Genom att klicka "skicka länk" godkänner du att dina uppgifter skickas över internet via epost.